VAF dommer: Mirazie Cosplay

12. September 2017

Hvordan stødte du første gang på cosplay?

Nogle venner slæbte mig med til J-Popcon for maaaaange år siden, og hev mig med på scenen for at optræde. Jeg var ikke rigtigt i kostume, og fandt først senere ud af, hvad det faktisk var vi havde haft gang i, ahaha! Jeg blev med det samme betaget af muligheden for at optræde på scenen og senere hen også af alt det håndværksmæssige i at lave sine egne kostumer.


Hvordan ville du beskrive cosplay for en, der ikke kender det?

En sammentrækning af ordene "costume" og "play". Costume delen dækker for mig over alt det kreative ved at lave sit eget kostume. Alt lige fra habbitjakker og til de største monstre man kan forestille sig. Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan lave og hvor kreativ man kan være! Play delen handler om det sociale i hobbyen. For man er bestemt ikke alene når man cosplayer! Man kan lave det sammen med venner, bekendte eller fremmede. Man kan optræde, tage billeder, eller bare snakke om hvor meget man elsker den pågældende serie og karakter, som man cosplayer. Man har det faktisk bare sjovt sammen med andre i et miljø, der velkommer alle.


Hvad er dit yndlingscosplay og hvorfor?

På nuværende tidspunkt er det nok Wang Yuanji fra Dynasty Warriors 8 (se billede). Det er et af mine nyeste kostumer, og dét som jeg har brugt længst tid på at lave. Det ser måske ikke ud af meget, men det er propfyldt med detaljer når man kommer tæt på! Jeg har prøvet en masse forskellige teknikker af og lært en masse undervejs, samtidig med at jeg tog mig tiden, så der ikke er nogle hurtige løsninger på det. Og så er det faktisk behageligt at have på!
 

 

Hvor mange år har du cosplayet?

10 år.