Silje Danielsen, Norge

 

(Af Ookami Cosplay Photography)

Navn: Silje Danielsen
Nationalitet: Norsk
Beskæftigelse: Makeup Artist, Frisør og sikkerhedskonsulent for Verisure
Website (andre online konti):
www.facebook.com/siljecos
www.instagram.com/sillizicuni

Hvor mange år har du cosplayet?
Jeg startede ud i 2007, så jeg er i mit 10. år! Det har været noget af en tur, men det føles virkelig ikke som om det har været et helt årti, haha ​!!!

Hvad er cosplay for dig og hvordan startede du?
Cosplay for mig er en kreativ afsætningsmulighed, en arena for mig at udtrykke mig på den måde, jeg ønsker, en følelse af frihed, og en af ​​de mest sjove måder at holde sig i kontakt med din barnlige side og samtidig have en enorme potentiale til at vokse inden for dit egen skillset. Jeg elsker cosplay! Det er et fællesskab, som jeg holder meget af, og mit hjem væk fra hjemmet. Det har været, hvad der har formet mig som person, og jeg er så taknemmelig for at have fundet det, da jeg gjorde! Jeg første gang så cosplay, fordi jeg elskede videospil Kindgom hjerter, og jeg så folk klædt fra det! Jeg var så ophidset, og tænkte "Jeg ønsker at gøre det også, OMG !!". Ud af ren og skær tilfældighed, nogle venner jeg havde for nylig mødte fortalte mig om en konvention i Olso og spurgte, om jeg ville komme. Jeg regnede jeg kunne lige så godt gå og tjekke det ud, og da jeg fandt folk der cosplaying fra Kingdom Hearts Jeg var ekstatisk, fordi jeg havde set det, og været rigtig interesseret i det! Jeg fandt en masse mennesker der ønskede at gøre en Kingdom Hearts cosplay gruppe, og det er, hvordan det hele skete.

 

(Af Ookami Cosplay Photography)


Hvad er din mest mindeværdige cosplayoplevelse?
Wow .... Det er et virkelig svært spørgsmål at besvare, fordi der er simpelthen så mange forskellige ting!! I stedet for at vælge blot én, så nævner jeg nogle af de ting, der er det vigtigste for mig... For det første, bare det at cosplaye i en stor gruppe med mine venner. Uanset cosplay mediet, bare det at være i en gruppe er en af ​​de mest værdifulde ting for mig. Jeg elsker det så meget! En anden stor ting var da jeg kvalificerede mig til Euro Cosplay i 2011. Det var så stort for mig, og jeg kunne ikke tro det!

Samtidig har jeg set så mange venner blomstre i dette miljø, og flere gange har jeg bare været forbløffet over hvordan folk jeg kender og holder af overstiger enhver forventning og opnår så meget! Jeg er så stolt af mine venner, der har vundet konkurrencer, og flere gange er jeg blevet reduceret til tårer, fordi det gør mig så glad at se det gå dem godt efter alt deres hårde arbejde! Det er de ting, som samlet set er mine "mindeværdige cosplay erfaringer".

 

(Af Ookami Cosplay Photography)

Har du været i Danmark/til J-popcon før, og hvad ser du mest frem til at opleve?
Jeg har faktisk aldrig været i Danmark, bortset fra en mellemlanding mellem Japan og Oslo! Det er min første gang, og min første danske konvention! Jeg er begejstret for at få oplevelsen, og jeg kan ikke vente med at se, hvordan danskerne sammensætter en konvention. Hver con er en læreproces, jeg elsker at se forskellige ting og møde nye mennesker. Jeg er mest af alt ser frem til at se håndværket tæt! Det er altid min favorit del ved at dømme konkurrencer; at komme til at tale med cosplayerene og virkelig lade dem vise deres kreationer! Jeg ved, at der er en enorm mængde af talent i Danmark, så at komme til at se det er så spændende. Jeg har også planer om at cosplay sammen med nogle af mine kære danske venner, og det bliver herligt!

Jeg ser virkelig frem til J-popcon, og kan ikke vente til at se det hele!