Shiroku, Tyskland

Billede af Meermiau

Nationalitet: Falsk tysk kartoffel med ris indeni
Beskæftigelse: Sanger
Har cosplayet i 14 år. 

Website:

Instagram
Facebook
Spotify

Hvor mange år har du cosplayet?

Jeg startede med at cosplaye i 2006, hvis du kan kalde et fuldstændig tapet outfit eller katteører for et cosplay. Jeg begyndte at lave mine egne kostumer i 2009. Så jeg er mere eller mindre en cosplaybedstemor med 14 års erfaring.

Hvad er cosplay for dig, og hvordan begyndte du på det?

I 2003 trak nogle af mine venner mig med til en animeconvention. Jeg så mange mennesker i cosplay, og det så virkelig sjovt ud. Mine venner elskede også at klæde sig ud, så jeg begyndte at lave mine egne kostumer, at hænge ud med mine venner og bare have det fedt.

Cosplay har virkelig ændret mit liv. Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker og fået så mange venner for livet på grund af cosplay. Det er fantastisk, hvor meget denne hobby bringer folk sammen, som mere eller mindre bor vidt forskellige steder i verden, eller som slet ikke taler det samme sprog.

Det er sådan en fantastisk følelse at dele det, man elsker, med sine venner og at have det dejligt sammen med dem. Cosplay har gjort min hverdag rigere, og jeg er taknemmelig for alle de chancer og mennesker, som cosplay har givet mig.

Hvad er din mest mindeværdige cosplayoplevelse?

Jeg har så mange mindeværdige oplevelser, jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte.

Den første var uden tvivl at blive udvalgt til at være World Cosplay Summit team Tyskland 2016. 

World Cosplay Summit er en af de bedste oplevelser, jeg nogensinde har haft i forhold til cosplay. Den fantastiske tid jeg tilbragte med så mange talentfulde og søde mennesker fra hele verden, eventsne, hvor tusindvis af mennesker heppede for dig under paraderne og venskaberne, som opstod fra dette event.

Det år gik vi ikke videre til den anden runde af finalen i Nagoya på grund af en tællefejl i den første runde. Selvfølgelig var jeg ked af det, men jeg var stadig okay med det, for jeg havde set niveauet for de andre cosplayere og vidste, at jeg var en total nybegynder. Jeg formåede at blive udvalgt som WCS team ved mit første forsøg med min partner, hvilket er meget usædvanligt i Tyskland. Så jeg forventede sådan set ikke at gå så langt.

Men mange græd for os og var meget oprevede. Vi fik så mange beskeder om det, og de andre cosplayere var så støttende og søde. Jeg var så overvældet med al den støtte og de søde ord fra folk.

Det endte med, at vi gik videre til den anden runde, og tællefejlen blev annonceret.

Jeg var virkelig glad over det, men jeg var mere glad over følelsen af, at hele cosplayfællesskabet støttede os.

Har du været i Danmark/til J-Popcon før, og hvad ser du mest frem til?

Jeg har været til J-Popcon for omkring 5-6 år siden, og jeg elskede det! Jeg elskede menneskene og atmosfæren. Det føltes som om at tage til et kæmpe familiemøde. Alle var så venlige og bød os kartofler varmt velkomne. Jeg kan ikke vente med at møde alle og have en fantastisk tid med nye og gamle venner.

Jeg hørte også, at maden er rigtig god. Jeg var meget fattig dengang og spiste kun instant noodles og brød. Jeg håber, at jeg kan prøve noget lækker og typisk dansk mad.

https://open.spotify.com/artist/6EFvEvLElgRxRXg0Co2ttC?si=6fSSiKItSNmRG8EnO7QVtg&nd=1