J-Popcons Cosplayshow

BEMÆRK: Ændringer i Cosplayshowet om søndagen!

For nogle år siden oprettede vi et ekstra cosplay show til om søndagen, hvor ambitionerne kunne være knapt så høje i forhold til DCC om lørdagen. Der har dog lige siden vi startede kun været begrænset med grupper tilmeldt, og det er på denne baggrund at vi har besluttet os at ændre søndagens show, i et håb om at give alle en bedre oplevelse.

Derfor har vi valgt at tilbyde en cosplay catwalk konkurrence til J-Popcon, hvor der netop vil være fokus på det håndværksmæssige aspekt af cosplays. Selve scenariet er afhængigt af hvor mange tilmeldte der er til søndags cosplay showet.

 

Der er 2 scenarier for søndagens show/konkurrence:

Scenarie 1: Vores søndagsshow som vi plejer (med optrædener), efterfulgt af en Craftmanship konkurrence, hvor der kan være 30 deltagere. For at dette kan lade sig gøre, skal der dog senest d. 1. marts 2018 være minimum 10 grupper/acts tilmeldt til søndagsshowet. Hvis vi ikke når 10 tilmeldinger, så går vi videre til scenarie 2. (OBS, tilmelding er ikke det samme som at man skal have lyd og drejebog færdigt. Man skal blot have meldt sig til med navne, serie og anden info.)

Scenarie 2: Vi udvider Craftmanship konkurrencen til at have 15 ekstra pladser, det vil sige 45 (med forbehold for at de der var tilmeldt til søndagsshowet har førsteret til disse pladser, hvis de ønsker). Dette er det eneste cosplayshow/konkurrence om søndagen.

 

Vi håber at vi på denne måde kan imødekomme flest mulige ønsker og give folk et mere spændende søndagsshow.

 

Søndagsshowet

J-Popcons cosplayshow, også kaldet Søndagsshowet, er vores mere traditionelle show, som det tog sig ud, før J-Popcon blev kvalifikationsevent til de internationale konkurrencer. Her er der plads til originale, sjove og alternative indslag, aldersgrænsen er lavere end for Danish Cosplay Championship, og valget af kostumer og rekvisitter er mere frit.

 

Cosplayshowet har vendt tilbage til sine rødder og er således det mere eksperimenterende, outrerede og hyggelige show af de to konkurrencer, hvor der er mindre pres på de enkelte deltagere. Det vil primært henvende sig til cosplayere, der ønsker en mere ”nede til jorden” konkurrence uden stresset fra kvalifikationsrunderne. Der er fokus på underholdning og plads til at lege med nye idéer og tiltag. Det kommer også til at afspejle sig i konkurrencens kategorier.

 

Kategorierne er indrettet efter at kunne give en præmie til folk der leverer en indsats på forskellige områder ud over bedste kostume eller optræden. Vi giver endda dommerne mulighed for at tildele en helt særlig præmie, hvis de mener der er et bestemt element, der falder uden for de fastsatte kategorier, men som stadig fortjener anerkendelse.

 

J-Popcons cosplayshow finder sted søndag d. 29. april. Du kan finde tilmeldingen til begge shows under Min side.

 

Kategorier for J-Popcons Cosplayshow 2017:

Best Character Portrayal: Tildeles for den bedste gengivelse af den cosplayede karakter.

Best Performance: Tildeles for den bedste optræden. Bedømmelsen tager udelukkende udgangspunkt i optræden.

Publikums favorit. Denne kategori ligger til last for publikums personlig holdninger.

(Hvis der kommer flere tilmeldinger end de tidligere år, kan der komme flere præmier til)

 

Cosplay Craft konkurrence


Der er tale om en almindelig craft-konkurrence; det vil sige, at man ikke skal tænke på nogen form for optræden eller andet. Man hopper ganske enkelt i sit favorit kostume, snakker med dommerne og viser sig frem på scenen!

 

Der vil være fire forskellige mulige kategorier, hvro antallet bestemmes ud fra antal deltager:

Bedste håndværk. Det der vil blive bedømt ved denne kategori, er det overordnede håndværk af kostumet som helhed. Teknikker, der er blevet brugt, hvordan de er blevet udført og hvordan kostumet sidder på en. Kort sagt, det bedste kostume. Ved denne kategori vil fuldt hjemmelavede kostumer blive prioriteret frem for købte.

Bedste look-a-like. Selvom man måske ikke har det bedste håndværk, så kan man godt ligne den karakter man cosplayer så meget, at det næsten er skræmmende. Det kan være ved hjælp af make up eller hvordan man fører sig frem på scenen.

Bedste rekvisit. Ved en del cosplays er en rekvisit lige den sidste prik over i'et til at gøre helhedsindtrykket perfekt. Og derfor vil der også blive givet en præmie til den bedste rekvisit.

Dommernes favorit. Nogle gange er der et kostume eller person, der bare har noget helt specielt, men som måske ikke helt passer ind i nogle af de andre kategorier. Der kan være afprøvet nye alternative teknikker, der kan være en helt speciel karisma eller andet, der gør at dommerne har lyst til at give denne person en præmie, men ikke kan gøre det indenfor rammerne af de andre kategorier. Denne kategori kan ses lidt som en ”joker” kategori, hvor dommerne selv afgør på hvilket grundlag de vil give den.