Merry All-Nighter, Finland

(Cosplay) Navn: Merry All-Nighter

Nationalitet: Finsk
Beskæftigelse: Kompliceret
Website:
Facebook: https://www.facebook.com/merryallnighter

Instagram: https://www.instagram.com/merryallnighter/

Hvor mange år har du cosplayet?

Siden 2008/2009, så det giver plus/minus omkring 10 år!

Hvad er cosplay for dig, og hvordan startede du med det?
Jeg begyndte på en meget almindelig måde ved at se folk gøre det til conventions og have det sjovt. Jeg tænkte, at, hey, det vil jeg virkelig gerne også prøve. Jeg fandt en måde at udtrykke og udfordre mig selv på gennem cosplay, og nu er det et vigtigt kreativt afløb, der lader mig udforske materialer og teknikker, lære nye ting og møde nye mennesker. Det har hjulpet mig til at prøve at eksperimentere med, hvad jeg kan gøre, og skubbe mine grænser lidt efter lidt. Jeg har gjort og oplevet ting, jeg ikke ville have troet mulige for mig for ti år siden. Jeg elsker også, hvordan folk, som er involverede i cosplay, generelt er begejstrede og kommer op med de sjoveste projekter. Sidste sommer lavede vi en kæmpe gruppetur fra Helsinki til det nordlige Norge for at filme en CMV! Det er ikke noget, du får lov til at gøre hver dag.

Hvad er din mest mindeværdige cosplayoplevelse?
Jeg har aldrig været til en convention eller et event, som jeg ikke nød, men jeg tror, at jeg ville sige at repræsentere mit land i både World Cosplay Summit og EuroCosplay. Begge var resultater af en masse hårdt arbejde, så at få den chance føltes fantastisk. WCS var min første store konkurrence, og som en oplevelse er der intet helt som den. Nogle af de personer, som jeg mødte der, er stadigvæk nogle af mine meget kære venner den dag i dag. Til EuroCosplay ville jeg prøve at udfordre mig selv uden komforten af en cosplaypartner, så det var på en måde en handling af selvstændighed og en måde at bevise over for mig selv, at jeg også kan gøre det alene.

 


Har du været i Danmark/hos J-Popcon før, og hvad ser du frem til mest?
Det har jeg, og jeg nød det fuldstændigt! Jeg var meget imponeret af den indsats og passion, som I lægger i jeres cosplaykonkurrencer, så jeg er virkelig spændt på at se, hvad I har forberedt i år. Jeg elsker et event med en god atmosfære, og jeg husker, at I havde en café, som solgte lækre melonpan… Jeg håber lidt, at jeg måske også får chancen for at prøve en denne gang.

Header af So Say We All