Ameno Kitarou, Australien

J-Popcon 2015 - Gæsteprofil

Navn: William Wong
Nationalitet: Australien
Profession: Gymnasielærer, Fitnessinstruktør
klik her for AmenoKitarou på Facebook

Hvornår og hvordan hørte du første gang om anime og manga?

En af de ældre studerende i gymnasiet plejede at låne mig hans anime dvder.

Hvilken anime/manga har gjort størst indtryk på dig?

Gunbuster og Evangelion. De ødelagde begge min barndom...

Hvad betyder cosplay for dig og hvordan kom du i gang med at cosplaye?

Cosplay er en måde at udtrykke alle sine kreative færdigheder; for mig værende at tegne, sy, skulpturere, træarbejde og nogle gange komponering af musik. Det er også en måde at kommunikere min kærlighed for pop-kultur, kunst og håndværk ud i verden. Jeg har cosplayet i 9 år og skabt en masse livslange venskaber undervejs. Det er ligeledes en af grundende til at jeg vil fortsætte med at cosplaye i lang tid endnu. Mit første cosplay blev stykket sammen af tøj fra mit klædeskab og skulle forestille Shinji fra Evangelion. Her var jeg på scenen og spillede chello.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse med cosplay?

Det må være 2010 Madman National Cosplay Championship finalen in Australian. Jeg fandt finalen det år, hvilket også var første gang jeg vandt en større konkurrence, tilmed iført et af mine første drømmecosplays (Siegfried Schtauffen fra Soul Calibur 4). Da jeg skulle holde en lille tale, begyndte jeg at græde og dryppede snot og tårer ud over mikrofonen. Jeg kommenterede på det "der drypper snot" som en lokal avis citerede mig for i en artikel de udgav.

Hvilket kostume er din største drøm at lave?

Jeg havde en liste over drømmecosplays, da jeg først startede. De fleste på den liste er krydset af efterhånden. Jeg lavede mit første drømmecosplay i 2010; Siegfried Schtauffen fra Soul Calibur 4. Andre drømmekostumer inkluderer Sigmund fra Infinite Undiscovery og Ovan fra .hack//GU. Så er jeg lige blevet færdig med Odin fra Final Fantasy XIII. Ham tager jeg med til J-Popcon!

Er der nogen specifikke cosplayere rundt om i verden du ser op til / er fan af?

K og Aly fra Australien, WCS team 2013 - de to piger var min inspiration fra da jeg begyndte med at cosplaye for 9 år siden. Elffi og Calssara fra hhv. Finland og Tyskland - to af mine bedste internationale venner. Tsubaki fra Australiien - min WCS partner fra Team Australia 2012. Hun var også en kilde til inspiration for mig da jeg startede.