Lada Bordewick, USA

 

 

Navn: Lada Bordewick (også kendt som) EtaruLada Bordewick 01

 

Alder: 22 år

 

Land og nuværende hjemby: USA, bor for øjeblikket i Karlstad, Sverige

 

Højde: 172 cm.

 

Blod type: B-

 

Beskæftigelse: Studerende

 

Beskriv dig selv:
Jeg er en russisk født cosplayer der er bosiddende i USA, og har været cosplayer i omkring 6 år. Jeg søger altid efter udfordrende projekter, jeg kan arbejde for med hele mit hjerte. Jeg har været offentliggjort i adskillige internationale tidsskrifter og hjemmesider for mine værker, og er blevet inviteret som cosplay æresgæst i USA. Jeg elsker at portrættere stærke, karismatiske og mystiske kvindelige karakterer, så jeg virkelig kan give slip på mig selv, og blive ét med min karakter. Jeg er lidt af en perfektionist når det kommer til kostumernes nøjagtighed, men har også indset, med et par kostumer, at det er vigtigt at pleje den kreative del i fortolkningen af design, gennem deres kunstneriske frihed. I min fritid elsker jeg at læse, se film, skiløb og køre snowmobil, samt prøve nye madopskrifter (selvom sushi er min all-time favorit ret!)

 

Og hvis du kun skulle bruge ét ord?
Spændende.

 

Hvad betyder japansk popkultur for dig?
Japansk popkultur er noget, der er i konstant forandring og udvikling, efterhånden som forskellige påvirkninger og kunstnere dukker op i samfundet. Det er den kultur, af mennesker, som er trætte af normen og ønsker at skille sig ud, udtrykke sig gennem alle afløb for deres væsen, fra tøj til hår, til musik præference, selv sprogligt. Popkultur er ikke nødvendigvis dét, der er det mest populære i øjeblikket i Japan, så meget som en livsstil, fulgt af dem der elsker den.

 

Fortæl os om dit første møde med 'J-pop' kultur:
Da jeg var en meget lille pige, begyndte jeg at se anime som Sailor Moon og Dragonball Z, der langsomt dragede mig endnu længere ind i japanske importvarer som musik, mode, videospil og kultur. Til sidst, så jeg ikke kun anime og spillede japanske videospil, men jeg læste magasiner, udgives på det tidspunkt, som Newtype USA, der rapporterede om de hotteste J-pop mode tendenser, musikere og i sidste ende, cosplay. Jeg lyttede til kunstnere som Ayumi Hamasaki, Megumi Hayashibara, Malice Mizer, TM Revolution og Koda Kumi, fornemede deres musik og følelser, selv uden at forstå teksterne. Jeg var bidt af det, og på et tidligt tidspunkt indså jeg at disse produkter og påvirkninger af J-pop kultur var meget forskellige fra, hvad den amerikanske musik-og modeindustrien tilbød.

 

Hvad ser du frem til at opleve det mest i Danmark?
Jeg er meget spændt på at møde de danske cosplayere og opleve hvordan de europæiske konventioner afholdes. Jeg har hørt at de er meget forskellige fra dem USA. Jeg ser også frem til at se byen København med sin rige arkitektur og historie.

 

Favorit serie / karakter fra anime og / eller manga:
Jeg har alt for mange favoritter, men nogle af dem er Asuka fra Evangelion, Alexiel fra Angel Sanctuary, Hikaru fra Magic Knight Rayearth, og Sailor Neptune fra Sailor Moon.

 

Hvor mange år har du cosplayet?
6 år.

 

Hvilke priser har du vundet? (År og konventionen)

  • Fanime 2011 Best Group Craftsmanship
  • Fanime 2009 Best of Division Group Advanced Craftsmanship
  • Anime Oasis 2007 swimsuit Best in Show
  • Anime Oasis 2006 Judge’s Award

 

Hvad er det vigtigste i cosplay? Med andre ord, hvad er dit fokus? (Handling, in-karakter, håndværk:
Det vigtigste er at have det sjovt og elske hvad du udrettet. Som en cosplayer praksis for håndværk og laver flere kostumer, vil de selvfølgelig blive bedre til det med tiden, men hvis de ikke elsker det som en hobby, vil de ikke nyde de kostumer de laver og iklæder sig. Kostumerne vi laver er ikke bare for at imponere andre eller for at få opmærksomhed - vi gør det for os selv, for sig glad og meningsfuld over at have bragt det 2-dimensionelle design til live gennem stoffer og tekstiler. Jeg tror også det er vigtigt, generelt, at konstruere dine egne kostumer, ikke kun fordi du vil lære færdigheder du kan anvende i andre projekter, men også for at få en følelse af tilfredsstillelse, som kommer af at man har skabt noget værdifuldt med dine egne hænder!

 

Afsluttende ord
Tak til J-Popcon for at have inviteret mig som paneldeltager og cosplay dommer! Jeg er begejstret over at komme til min første japanske kultur konvention i Europa, og jeg kan virkelig ikke forestille mig noget bedre sted end smukke København. Jeg kan ikke vente med at møde alle de vidunderlige cosplayere og konvention deltagere. Så føl dig endelig velkommen til at hilse på og sige "Hej" - Jeg nyder virkelig at møde nye mennesker!

 

Website / facebook / twitter / MySpace eller andre kontakter, du ønsker at tilføje:

http://etaru.com

http://etaru.deviantart.com

 

Lada Bordewick 02Lada Bordewick 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lada Bordewick 04