Yaya Han, Kina/USA

Yaya Han (Fighting Stance)Yaya Han er en kostumedesigner, model og cosplay-entertainer med 13 års erfaring. Efter at have opdaget cosplay ved hendes første con for mere end et årti siden, tog Yaya Han hurtigt hjertet og sjælen i kostume-design og skabelse til sig. Til denne dag har Yaya lavet 200 kostumer inden for genrerne anime / manga, tegneserier, videospil, sci-fi og fra hendes egne originale designs. Hendes komplicerede og flotte kreationer har vundet mange priser og anerkendelse i hele verden og Yaya er blevet præsenteret i en lang række af magasiner, hjemmesider og tv-programmer.

Kommercielt har flere professionelle kunstnere tegnet, malet og skulptureret portrætter af Yaya, og hun nyder at modellere og samarbejde med fotografer og kunstnere. Derudover har Yaya undervist en lang række paneler om kostumehåndværk, præsentation, makeup, parykker og mere, samt bedømt og været vært for utallige kostumekonkurrencer og optrådt på scenen foran større publikum.

Gennem de sidste mange år har Yaya rejst til en lang række conventions og arrangementer i USA såvel som internationalt som en æresgæst. Yaya er en stærk fortaler for at bevare cosplay som en kunstart og opmuntrer og vejleder nye cosplayere til at forbedre deres håndværk konstant.

Hun er spændt på at besøge Danmark for første gang og ser frem til at møde alle deltagerne og cosplayerne! For mere information, besøg www.yayahan.com.

Biografi

Navn: Yaya Han.

Nationalitet: Kinesisk, bor i USA.

Uddannelse/erhverv: Kostumedesigner og cosplayer.

Hvornår og hvordan hørte du først om anime og manga? Jeg voksede op med manga og anime! Allerede som eet lille barn elskede jeg begge dele.

Hvilken anime/manga har gjort det største indtryk på dig? The Rose of Versailles, Record of Lodoss Wars, Ranma ½! Hvad manga angår: Ouke no Monshou ændrede mit liv!

Hvad betyder cosplay for dig? Uendelig, ubegrænset kreativitet!

Hvilket kostume har været sjovest og mest udfordrende at skabe? Carmilla fra Vampire Hunter D! Jeg arbejdede som besat på Carmillakostumet i næsten seks uger imens jeg var i gang med et andet omstændigt kostume, Dawn. Det var en vild og sjov oplevelse.

Hvilket kostume vil du allerhelst lave? Jeg er ved at samle materialer til Odette fra Odin Sphere. Det kostume bliver spændende at lave og meget smertefuldt at bære lol. Jeg har andre planer men jeg vil ikke afsløre dem endnu!

Yaya Han