Forældreinformation

Hvad er J-Popcon?

J-Popcon er et arrangement afviklet af foreningen J-Popkai, der arbejder for at udbrede kendskabet til det japanske populærkultur. J-Popcon har som event eksisteret siden 2000 (læs om J-Popcons historie)

Til J-Popcon vil der bl.a. være konkurrencer (f.eks. inden for cosplay – en form for udklædning og skuespil), opvisninger og oplæg (f.eks. inden for japansk tøjmode), sociale lege, konsolspil og et forhandlerrum.

Dertil findes der spiseboder m.m., som byder på mad og drikke samt tilbud, der giver indsigt i øvrig japansk kultur, som eksempelvis japanske tegneserier og tegnefilm (manga og anime).

 

Aldersgrænser

J-Popcon opstiller en række aldersbegrænsninger og aldersbetingede tilbud ifm. afviklingen af connen bl.a. for at sikre, at det er et trygt og rart miljø for alle. Derfor gælder følgende aldersbegrænsninger:

  • Børn under 12 år kan komme gratis ind. De skal dog være ledsaget af en person, som er fyldt 18 år, uanset om tilbuddet benyttes eller ej. Dog maks ét barn pr. voksen.

  • Man skal være fyldt 16 år for at deltage i cosplaykonkurrencerne og 18 år, hvis man vil deltage i kvalifikationer til internationale cosplaykonkurrencer.

  • Man skal være 18 år for at komme ind i 18+ området, hvor der tjekkes billed-ID ved indgangen.

  • Der kan forekomme aldersbegrænsede events. Her vil der ligeledes blive tjekket ID.
    Er et event aldersbegrænset, vil dette fremgå af programmet.

  • Man skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i connen som frivillig (gopher, maid, butler, trustee og arrangører). 

 

Generelle regler

Det er ikke tilladt at ryge eller indtage alkohol på området (vores 18+ område er undtaget alkoholforbuddet, men med måde og er overvåget af staff) under J-Popcon, hvoraf man som forældre ikke behøver at bekymre sig om dette. Der gælder samme regler ang. euforiserende stoffer – disse er ikke tilladt på området. Man må heller ikke befinde sig på området i mærkbar påvirket tilstand, og i så tilfælde vil man blive bortvist.

Nogle cosplayere anvender rekvisitter, som eksempelvis våben – det er dog kun tilladt at deltage med attrapper og skumvåben, som ikke udgør en fare for børn og andre deltagere på connen. Dansk våbenlov er gældende, og derudover har vi særlige regler for størrelse for cosplay rekvisitter (læs om vores våben/prop-regler)

Dertil er der ifm. cosplay-konkurrencen og opvisning af tøjmode mv. regler om påklædning, som de deltagende skal leve op til – beklædningen skal være tilstrækkelig til at være anstændig. Vores arrangører kan til enhver tid kræve at vores gæster skal skifte til en mere dækkende påklædning, hvis det nuværende findes for uanstændigt.

Brud på reglerne medfører øjeblikkelig bortvisning fra J-Popcons område. Det samme gælder ved voldelig/truende adfærd, samt tyveri og andre ulovlige handlinger (læs om vores ordensregler)

 

Overnatning og sikkerhed

Under J-Popcon vil sikkerheden varetages af et professionelt vagtfirma, hvorfor man som forældre ikke behøver bekymre sig om eventuelle problemer med sikkerheden.

J-Popcon tilbyder overnatning til de deltagende, også til deltagende børn og deres ledsagere. Dette foregår i sovesale, som på nuværende tidspunkt befinder sig på Rysensteen Gymnasium ved siden af DGI-byen.

Sovesalene vil være under opsyn, og medbragte ting må i sovesalen kun placeres inden for de afmærkede områder af hensyn til brandregulativer.

 

Børneattester

Arrangører såvel som frivillige (trustees, gopher, maids, og butler) vil udelukkende være personer over 18 år og vil være godkendt med en ren børneattest.

 

Øvrigt

J-Popcons reception er bemandet døgnet rundt, og her vil der hele tiden være behjælpeligt personale at finde.

Arrangører og frivillige vil under hele connen være klædt i let, genkendeligt tøj, og vil derfor være nemme at få øje på i tilfælde af behov for hjælp.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på: info@j-popcon.dk eller på vores Facebook-side.