VAF dommer: Night Cosplay

9. September 2017

Hvordan stødte du første gang på cosplay?


Mit første encounter med cosplay var gennem nogle veninder som havde været til SVS , så vidt jeg husker, som jeg så nogle billeder fra og syntes egentlig at det så ret mystisk ud, men på en ret fed måde og det startede egentlig med at jeg jokede med at hvis jeg skulle med til sådan noget ville jeg klæde mig ud som Sora fra Kingdom Hearts II fordi det bare er det fedeste spil XD  Og ja så var det lidt som om joken kørte videre og så var mine veninder sådan "vi ka godt hjælpe med at sy det og finde stof" og så fik vi syet mit første cosplay med hjælp fra youtube videoer som forklarede hvordan man lavede et Sora cosplay. Så var jeg afsted til min første con året efter jeg havde set billederne fra mine veninder. Det var SVS tilbage i 2012 og ja resten er jo så historie Haha XD


Hvad gør cosplay til en unik hobby for dig?


Hmmm det et godt spørgsmål. Jeg tror det ligger i at det er anderledes fra så meget andet jeg er vokset op med. Hvor det nærmest har været et must at alle skulle gå til alle mulige ting som barn, fodbold, håndbold, spejder, batminton, hip-hop you name it, har da også været igennem nogle af de ting. Men jeg syntes cosplay er mega fedt fordi det er hvad man gør det til og det er noget alle kan begive sig ud i selvom man måske ikke syr sine egne ting eller bare syntes det er fedt at møde op som sig selv. Der er plads til alle og det syntes jeg er fantastisk!
For mig personligt er det også fedt at jeg kan bruge min kærlighed til det kreative sind på alle tænkelige måder og udfordre mig selv i de ting jeg laver igennem konstruktionen af kostumer, at side med et design og tænke sig frem til hvordan det skal laves og så starte ud med ingenting og så pludselig at have et fysisk projekt foran sig, DET er den fedeste følelse, eller opsætningen af acts, med alt der ligger i det fra at finde ud af hvordan man portrættere den karakter man laver og hvordan man kan bruge den og sammensætte lyd og lys med fremtræden og acting på en scene. Jeg nyder virkelig meget at lave noget som kan underholde folk og lige så meget som jeg nyder det adrenalinsus jeg får af at stå på en scene foran tusinder af mennesker og lave noget JEG syntes er fedt er det bare så meget en ekstra følelse så at få at vide t andre syntes det var fedt også. Det nok også det der gør at jeg fortsætter.


Hvad er dit ynglingscosplay og hvorfor?


Den er ikke svær, mit ynglingscosplay er uden tvivl mit Newt Scamander! Efter min menig er det, det bedste jeg nogensinde har lavet og det har taget SÅ meget tid og har krævet SÅ meget igennem at finde ud af hvordan man konstruerede herretøj med blazer og vest og skjorte og ikke at forglemme jakken. Selvom det måske ikke er så detaljeret et cosplay udadtil så ligger der bare virkelig mange detaljer i det når man kommer tættere på, fx som detaljer i jakken hvor jeg har været inde og undersøge skræddermæssige detaljer brugt i den tidsperiode hvor Fantastic Beasts foregår tilbage i 1920ernes New York.

Så er det også et meget behageligt cosplay at have på, det er nemt at bevæge sig rundt i, det er nogle lækre materialer og det faktum at jeg har syet jakken så jeg kan bruge den som faktisk vinterfrakke om vinteren er den bedste beslutning jeg har taget, det gir den en ekstra dybde syntes jeg i at den er tiltænkt til brug og ikke "bare" et kostume.


Hvor længe har du cosplayet?


Jeg har cosplayet siden SVS2012 så det er vel en 5 et halvt års tid. 5 et halvt år hvor der bare er sket SÅ meget og nu har jeg lige i år været i Paris og repræsentere Danmark ved ECG og det syntes jeg stadig er for sindsygt!