FAQ

Receptionen

 • Jeg har mistet/fundet noget under J-Popcon - Hvor går jeg hen?

  Receptionen holder styr på glemte og fundne sager under J-Popcon, så henvend dig der. :)

 • Jeg har fået stjålet noget - Hvor går jeg hen?

  Kontakt receptionen, så sørger de for at få fat i de relevante personer.

 • Hvem kontakter jeg efter J-Popcon, hvis jeg har mistet noget?

  Tjek J-Popcons hjemmeside, skriv til info@j-popcon.dk eller skriv til vores Facebook side. Glemte sager bliver kun opbevaret i en kort periode efter J-Popcon.

 •  Jeg har et handicap eller funktionsnedsættelse og derfor brug for adgang til en ledsager, førerhund, servicehund eller lignende hjælper. Er dette så muligt på J-Popcon?

  Det er altid meget vigtigt for os at vores gæster har det godt. De af jer som burde have brug for det, kan tage jeres hjælper/ledsager med gratis, hvis du som gæst medbringer et ledsagerkort udstedt af Danske Handicaporganisationer, når du checker-ind til J-Popcon. Du skal ikke købe billet til din ledsager, da de jo er der for at støtte dig. Servicehunde er også tilladt. 


Ankomst, ophold og overnatning

 • Hvad skal jeg gøre, når jeg ankommer?

  Det første, du skal gøre, er at få udleveret dit armbånd. Receptionen, som er lige inden for hovedindgangen i DGI Conference, kan udlevere et armbånd til dig. Dette går hurtigst og nemmest, hvis du har medbragt din medlemskabskvittering. Hvis du ikke er meldt ind på forhånd, eller du har glemt din kvittering, skal du også henvende dig i receptionen med det samme.
  Du skal ikke begynde at gå rundt på J-Popcons område, før du har fået dit armbånd. Du vil blive stoppet af vores vagter.

 • Kan jeg få mit armbånd før J-Popcon starter?

  Ja - vi åbner for check in kl. 12.00 om fredagen. Her kan du få udleveret dit armbånd og et program. Du må dog ikke opholde dig på J-Popcons område efterfølgende, før J-Popcon officielt åbner ved en 16:00-tiden. 

 • Hvor kan jeg gøre af min bagage?

  J-Popcon har en garderobe til jakker, små tasker, poser og andet overtøj. Garderoben er ikke beregnet til store rygsække og kufferter, og vi forbeholder os retten til at afvise at opbevare disse ting. Du finder garderoben i Øksnehallen.

 • Hvorfor skal garderoben have mit navn og telefonnummer?

  Det sker desværre nogle gange, at ting bliver glemt i garderoben eller, at vi af en anden grund er nødt til at kontakte ejerne af nogle effekter i garderoben. Derfor beder vi om navn og telefonnummer.

 • Er der sovesale til J-Popcon?

  J-Popcon er en stor convention, og vi kan ikke stille sovefaciliteter til rådighed for alle. Derfor er der kun et begrænset antal sovesalespladser på selve J-Popcon for gæster. Som gopher, maid, eller butler er det muligt at overnatte i J-Popcons staffsovesal på DGI-byens område.

 • Må jeg sove på J-Popcon?

  Det er ikke tilladt at sove rundt om på J-Popcons område af hensyn til brandregler og alles (især de sovendes) sikkerhed. Gophere, vagter og arrangører er alle instruerede i at vække sovende gæster, og i særligt grelle tilfælde kan vi blive tvunget til at bortvise gæster.

 • Hvor kan jeg finde et sted at overnatte?

  København er en stor by, og DGI-byen ligger inde i midten af København. Der er mange hoteller, hostels og vandrehjem tæt ved DGI-byen.

 • Hvor finder jeg noget at spise og drikke?

  Vi har et samarbejde med et par japanske restauranter, som stiller madboder op på connen, så man kan nyde japansk mad uden at skulle forlade conområdet.
  Hovedbanegården lige ved siden af DGI-byen finder du både kendte fastfood-restauranter og asiatiske Yam Yam. Der er også kiosker, 7-elevens og supermarkeder lige i nærheden.

 • Hvor finder jeg en hæveautomat?

  Vesterbrogade findes både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Lån og Spar samt Merkur.

 

Cosplay

  • Hvad må jeg cosplaye som?

   Der er ingen begrænsninger for, hvem du må cosplaye som til J-Popcon, så længe du overholder J-Popcons øvrige regler og almindelig lovgivning. Hvis du er i tvivl, om et cosplay er tilladt eller lovligt, så skriv til info@j-popcon.dk.
   Til J-Popcons cosplaykonkurrencer, gælder der specielle regler.

  • Må jeg medbringe våben?

   Du må kun medbringe propvåben, så længe de ikke udgør en fare for andre deltagere, og så længe de overholder dansk våbenlovgivning og J-Popcons øvrige regler. Propvåben og andre props, der er mere end en meter på den længste led, må ikke medbringes til shows, i biografer, eller andre steder, hvor der ikke er åbne arealer. Generelt skal du altid følge staff og gopheres anvisninger, og hvis du bliver bedt om at pakke et våben eller en prop væk, skal du gøre det. Det er ikke tilladt at slås eller på anden måde være forstyrrende i tætpakkede mængder, men du må gerne svinge dit våben i åbne områder, når du har sikret dig, at der ikke er andre i nærheden. Det er til enhver tid dit eget ansvar, at du ikke skader andre, eller er til gene for andre gæster.

   Læs venligt vores våbenregler.

   Til J-Popcons cosplaykonkurrencer gælder der disse specielle regler.

  • Må jeg lave et act til J-Popcon?

   Du må gerne posere, udføre et act eller anden måde optræde eller fremvise dit kostume, så længe du ikke er til gene for andre deltagere eller blokerer færdselsveje. Anvisninger fra staff og gophere skal til enhver tid følges. Se spørgsmålet ovenfor for detaljer omkring våben og props. Se spørgsmålet herunder for deltagelse i J-Popcons cosplayshows.

  • Hvordan deltager jeg i J-Popcons cosplayshows?

   J-Popcon har to cosplayshows i år, og der gælder forskellige regler for dem. For at deltage i et cosplayshow, skal du have en billet til J-Popcon. Herefter skal du udfylde den specielle cosplaytilmelding. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, er der yderligere krav. Du kan læse meget mere om dem i reglerne for J-Popcons cosplayshows.

  • Kan jeg deltage i begge cosplayshows?

   Det er muligt at deltage i begge shows, men ikke med det samme act.

  • Jeg er under 16/under 18. Kan jeg få lov til at deltage i J-Popcons cosplayshows?

   Nej. Vi kan ikke dispensere fra reglerne om minimumsalder. 

  • Jeg har et andet cosplay-relateret spørgsmål. Hvor kan jeg stille det?

   Hvis det drejer sig om J-Popcons cosplayshows, kan du skrive til cosplay@j-popcon.dk. For generelle spørgsmål kan du skrive til info@j-popcon.dk, eller på vores Facebookside.

   

  Gophere, maids & butlere og andre hjælpere

  • Hvad er en gopher?

   J-Popcons gophere er frivillige medhjælpere, der arbejder under J-Popcon, for at give os alle en rigtig god oplevelse. Uden gophere og deres kæmpe engagement ville det ikke være muligt at afholde J-Popcon. Gophere deltager til gengæld gratis i J-Popcon, og der bliver stillet sovefaciliteter til rådighed, så det er en nem og billig måde at deltage i J-Popcon på samtidig med, at det giver et indblik i, hvordan et stort arrangement som J-Popcon bliver afholdt.

  • Hvem kan blive gopher?

   Alle, der er 18 år eller ældre, kan deltage som gophere. J-Popcon indhenter børneattest for alle gophere (og alle arrangører), så der skal gives skriftligt samtykke hertil.

  • Hvordan tilmelder jeg mig som gopher?

   Ved at bruge den almindelige tilmelding, men vælge 'Gopher' under medlemskabstype.

  • Hvad laver en maid/butler?

   Som maid eller butler er du en del af holdet bag J-Popcons Maid Café. Du vil have vagt enten som bordtjener eller i baren og være med i et lille, hyggeligt team. Maids & butlere har de samme fordele som gophere under J-Popcon. Læs mere om maids & butlere.

  • Hvordan tilmelder jeg mig som maid/butler?

   Hvis du er interesseret i at deltage som maid eller butler, så send en mail til maidcafe@j-popcon.dk.

   Læs mere om kravene, før du skriver.

  • Skal jeg selv have maid eller butleruniform med?

   Nej - J-Popcon stiller tøj til rådighed. :) 

  • Hvorfor skal jeg betale et depositum for at blive gopher/maid/butler?

   Depositummet er vores garanti for, at du dukker op til dine vagter. Det vil ikke blive refunderet, hvis du ikke har opfyldt dine forpligtigelser som maid, butler eller gopher under J-Popcon.

  • Hvordan fungerer overnatningen?

   J-Popcon har sat pladser af i sovesalen på Rysensteen Gymnasium til maids, butlere og gophere (samt staff). Sørg for at medbringe en varm sovepose og et godt liggeunderlag.

  • Må jeg beholde min gopher-T-shirt?

   Ja - Gopher T-shirten er din. :)

  • Hvorfor er gopher T-shirten knaldorange?

   Både gopher og arrangør T-shirten har en meget klar og tydelig farve, der er nem at skelne i mængden. Det er for, at vi og alle deltagere nemt kan finde og genkende gophere og staffs, hvis det er nødvendigt. Det er også en stor fordel, hvis vi pludselig for brug for at samle staff og gophere eller endda evakuere DGI-byen.

  • Skal jeg tage noget med som gopher, maid eller butler?

   Udstyr og overnatningsgrej til en weekend, herunder en varm sovepose (se spørgsmålet om overnatning ovenfor). Derudover er der ingen krav, medmindre du har fået direkte besked om det.
   En lille lommelygte kan godt være en god idé, når der er mørkt i sovesalen.

  • Jeg har allerede købt en billet, men vil gerne være gopher/maid/butler. Hvad skal jeg gøre?

   Skriv til tilmelding@j-popcon.dk for at få refunderet eller ændret din medlemskabstype.
   Husk at skrive, at du gerne vil være gopher, butler eller maid i stedet.

   

  Andet

  • Jeg har sendt en e-mail til jer, men ikke fået noget svar. Hvorfor er I altid så langsomme?

   J-Popcon bliver arrangeret af frivillige mennesker i deres fritid. Mennesker, der også har arbejde, familie og studier, som skal passes. Vi modtager mange mails hver eneste dag, året rundt. Derfor går der nogle gange lang tid, inden vi kommer helt i bund.

   Hvis du ikke har fået svar efter flere uger (eller hvis der er en tidsfrist), så prøv at skrive igen, eller send din forespørgsel til info@j-popcon.dk. Nogle gange går der lang tid, fordi vi simpelthen ikke kan give et svar på spørgsmålet endnu.

  • Hvorfor er [X] ikke åbnet endnu?

   Tilmeldinger og andre services, der skal åbne op før J-Popcon, bliver åbnet lige så snart, vi har mulighed for det. Ofte skal der ligger regler og andet forberedende materiale på plads, inden vi kan åbne. Ofte er vi nødt til at vente på at eksterne samarbejdspartnere får alting på plads, eller at aftaler er i hus, inden vi kan åbne en tilmelding. Indimellem er vi nødt til at lave om i tilmeldingsprocedurerne for at indarbejde ændringer i regler eller konkurrenceformater.

   Vi synes ikke, det er sjovt at skulle holde jer hen, og vi arbejder på højtryk for at få tingene klar, så hurtigt som det er menneskeligt muligt. :)

  • Hvem er BatteryBoy og WingGirl?

   BatteryBoy og WinGgirl er J-Popcons to maskotter. De har igennem årene været tegnet af mange forskellige mennesker, og i mange forskellige versioner. Du kan finde dem på J-Popcons hjemmeside og i meget af vores trykte materiale.