FAQ

Hvad er Artist Alley, og hvordan får jeg et bord i Artist Alley?

Artist Alley er J-Popcons kunstner- og håndværksområde, hvor kunstnere kan sælge deres tegninger, kunst og håndværk, samt møde og netværke med ligesindede.

Du kan ansøge om et bord i Artist Alley ved at udfylde denne ansøgningsform, der vurderes af Artist Alley arrangørerne.

Hvordan fordeles bordene i Artist Alley?

Bordene fordeles efter først til mølle af de kvalificerede ansøgere. Til din ansøgning, er det derfor vigtigt at du vedhæfter et link med billeder af dine tegninger eller dit håndværk, så vi kan se kvaliteten af de ting du laver, og om det er relevant ift. anime / manga eller japansk kultur.

1 bord måler 180 x 75 cm. (70 cm højt) og der er plads til 2 personer pr. bord.

Koster det noget at have et bord i Artist Alley?

Nej, det koster ikke noget at have et bord i Artist Alley, men det forudsætter at du har tilmeldt og betalt et fuldt J-Popcon-medlemskab (altså for hele weekenden), uanset hvilke dage du deltager.

Hvornår har I åbent i Artist Alley?

  • Fredag 16:00 til 22:00 (tidlig adgang for deltagere kl. 14:00)
  • Lørdag fra kl.10:00-22:00
  • Søndag fra kl.10:00 til 16:00

 

Som kunstner i Artist Alley har du mulighed for at få adgang tidligere om fredagen, så du kan stille dine ting frem på dit tildelte bord inden den officielle åbning.

Kunstnere kan få adgang til Artist Alley området om fredagen fra kl. 14:00. Men det kan kun lade sig gøre, hvis man har fået sin tilmelding bekræftet via VIP check-in skranken ved indgangen til J-Popcon, og dér har fået påsat sit adgangs-armbånd.  

Må jeg tage imod bestillinger/commissions?

Ja, det må du gerne. Det skal udelukkende håndteres imellem kunstneren og den besøgende.

Hvad skal jeg have med som kunstner i Artist Alley?

Udover dine kunstværker, så kræver vi at du tager et stykke stof, dug eller lagen med til at dække dit bord. Dette er både for at gøre Artist Alley flottere og mere indbydende, og til at skjule de ting man med fordel kan placere under bordet.

Vi anbefaler også at man selv tager prisskilte, byttepenge og visitkort med.

Må jeg sælge Fan-Art?

Som udgangspunk tillader vi Fan-Art i Artist Alley, men kun så længe kunstneren selv bidrager med noget unikt; ens egens streg, kendte figurer i nyt univers, sammenblanding af forskellige serier mm. 

Således skal man tydeligt kunne se at det drejer sig om Fan-Art og nemt skelne ift. originale tegninger/plakater fra film/serier, der kan være beskyttet af copyright. 

Deciderede aftegninger/traces er derfor ikke tilladt.

Hvor kan jeg have mine ting om natten?

Som kunstner i Artist Alley kan du få lov til at opbevare dine ting i særlig afdeling af garderoben, hvor du kan få lov til at hente og aflevere dine ting uden at skulle stå i kø. Dog kræves det at dine ting er forsvarligt pakket ind og opbevaret (f.eks. i en rullekuffert).

Du må også gerne have dine ting liggende på dit bord i Artist Alley om natten, men det er da på eget ansvar, da området ikke er under konstant opsyn, eller aflåst, eftersom området er en brandvej.

Må min veninde/min mor sidde og holde mig ved selskab ved mit bord?

Ja, så længe de har betalt for medlemskab af J-Popcon, så må der gerne sidde andre og passe dit bord. Dog vil vi meget gerne have deres navne på forhånd. Så skriv det i kommentarfeltet til tilmeldingen. Der er som udgangspunkt kun 1 stol pr. tilmeldt person, og højst 2 stole pr. bord.

Må jeg medbringe en skillevæg til at stå bagved min stand til at hænge værker på?

Ja, det må du gerne, så længe det ikke spærrer for gennemgang, eller fylder hen på de andre bordes område.

Er der adgang til strøm ved mit bord?

Som udgangspunkt ja. Artist Alley bestræber sig nemlig på at sørge for et (220V) strømstik bagved, eller i nærheden af hvert bord.

Må jeg forlade mit bord, for at gå til en event/konkurrence/foredrag under J-Popcon?

Ja, som udgangspunkt må du gerne forlade dit bord for at opleve enkelte events, men vi anbefaler at du underretter en Artist Alley repræsentant, og fortæller hvornår du regner med at være tilbage. 

Det anbefales ikke at sidde ved sit bord kun to eller tre timer hver dag, da vi så forbeholder os retten til at rydde dit bord og tildele pladsen til en anden. 

Kan J-Popcon veksle penge for mig?

Nej J-Popcon kan ikke veksle penge for dig, eller stille Dankortterminal til rådighed. Derfor opfordrer vi til at man selv tage byttepenge med. Ligeledes er det en god ide at installere MobilePay konto på sin mobiltelefon, da mange af de danske besøgende har oprettet MobilePay. 

Jeg har ikke et bord i Artist Alley. Må jeg sætte mig ned et sted, og vise mine tegninger frem?

Du må ikke begynde at sætte dine tegninger op på vægge eller sprede dem ud på borde og gulve, men du er selvfølgelig velkommen til at vise dine værker frem til interesserede deltagere. Spørg den ansvarlige i Artist Alley området for at få lov til det.

Er der konkurrencer og præmier til kunsterne i Artist Alley?

Ja, der er præmier til den bedste tegnende / malende kunstner, det bedste håndarbejde / craft, og til det bedste/mest kreativt dekorerede bord.

Må jeg have et bord i Artist Alley selvom jeg er under 18?

Nej, desværre kan vi ikke godkende dig som kunstner i Artist Alley, selvom vi er sikker på at du er nok så dygtig. Det er mange timer man skal sidde alene, og man skal også håndtere penge, så derfor er vi nødsaget til at have som regel om man skal være over 18 år. Og som undtagelse kan du også få til at sidde i Artist Alley, hvis du er mellem 16-18 år, men sidder sammen med venner der er over 18 og har skriftlig tilladelse fra dine forældre.

Må jeg have et helt bord for mig selv? Jeg har mange ting at sælge.

Nej desværre ikke. Grundet pladshensyn er vi nødt til at sige at dem, der ansøger som enkeltpersoner og bliver godkendt, er nødt til at dele deres bord med en anden person, der kommer alene. Vi vil helst have så mange dygtige kunstnere som muligt i vores Artist Alley, og ikke skulle sige nej til en masse, derfor har vi været nødt til at lave reglen om at borddeling. Hvis der kommer et antal ansøgere der svarer til antallet af borde, så kan det være at folk kan få et bord hver, men det er ikke noget man skal satse på.

Må jeg sælge tegninger indeholdende nøgenhed, erotik, ekstremvold og andre temaer ikke velegnet for børn? (Så kaldet 18+/NSFW)

Ja, hvis du er en kunstner der beskæftiger sig med sådanne temaer, så må du gerne tage dine tegninger med og sælge. Dog er det VIGTIGT at det ikke ligger fremme, så alle og enhver kan se det. I stedet skal det ligge i en ikke-gennemsigtigt mappe eller kasse med mærkaten 18+ og tegneren har selv ansvaret for at børn ikke kigger i dette.

Kan jeg selv vælge mit bord? Er det først til mølle på selve dagen, eller fordeler J-Popcon bordene på forhånd?

Vi har lavet en bordplan over Artist Alley, så alle har fået tildelt et specifik bord på forhånd, så der kommer ikke til at være nogen forvirring om bordene. Hvis du har specielle ønsker om at sidde ved siden af en bestemt kunstner, være tæt ved indgangen eller lignende, så bedes du skrive det i kommentarfeltet. Så vil vi gøre vores absolut bedste for at tage højde for dette.

Jeg kan se at man skal have købt og betalt sit J-Popcon medlemskab før man kan ansøge om at få plads I Artist Alley. Hvad nu hvis jeg får afslag, og ikke har lyst til at være medlem af J-Popcon alligevel, og komme til festivalen I April, kan jeg så få mine penge tilbage.

Ja, selvfølgelig kan du det. Kontakt os på artistalley@j-popcon.dk og så annullerer vi dit medlemskab og giver dig dine penge tilbage.

Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du sende en mail til artistalley@j-popcon.dk.