Elffi, Finland

J-Popcon 2016 - Gæsteprofil

Name: Janne Rusanen
Nationality: Finsk
Line of profession: Cosplayer, japanologist, taxachauffør, bedemand og International Business Management Student
Click here for Elffi on Facebook

 

 

(Photo by Midgard Photography)

 

 

(Photo by VW)

 

Hvor mange år har du cosplayed?

10

Hvor og hvornår hørte du første gang om anime og manga?

Som barn så jeg allerede anime i fjernsynet såsom Mumitroldene, Studio Ghibli film og selvfølgelig Pokémon. Dog blev jeg officielt hooked på anime i 2004, da jeg fandt Bleach og Naruto  

Hvilken anime/manga har gjort størst indtryk på dig?

Jeg har altid været en stor shounen fan. Jeg kan lide alle de lange kampe og superkræfterne. Mine top animes inkluderer One Piece, Bleach, Naruto, Hunter x Hunter, Tengen Toppa Gurren Lagann, Claymore, Overlord og den aktuelle One-Punch Man.

Hvad er cosplay for dig, og hvordan begyndte du på det?

Cosplay er noget, hvor jeg kan være kreativ og lave noget med mine hænder. Nu til dags påvirker det også mange andre vigtige dele af mit liv. De fleste i min omgangskreds er cosplayere, jeg går i fitnesscenteret for at træne min krop til at passe bedre til karaktererne, og jeg bruger uger af mit liv hvert år på at besøge conventions og møde andre cosplayere over hele verden. Jeg var hooked på cosplay efter at have besøgt en convention i Finland i 2006.

Hvad er din mest mindeværdige cosplay oplevelse?

I 2012 var jeg i Nagoya, Japan som arrangøren for Team Finland til World Cosplay Summit. Det var en meget varm og lummer sommerdag, og paraden på den røde løber nærmede sig med tusindvis af mennesker, der samledes på gaden for at se os. Jeg cosplayede Shanks fra One Piece og gik i den bagerste del af paraden. På et tidspunkt begyndte en lille japansk dreng at råbe ”SHANKS! SHANKS!!!” Jeg smilede og nikkede, og han løb grædende hen til mig. Han spurgte, ”Shanks, hvorfor døde Ace? ;O;” Jeg prøvede at trøste ham og gav ham min stråhat og et godt kram. Han smilede og så ud som om, at det var den bedste dag i hans liv.

Har du været i Danmark/til J-Popcon før, og hvad ser du frem til at opleve her?

Jeg har været i Danmark til en anden convention for et par år siden. Det var en dejlig oplevelse, og jeg glæder mig til at se og møde alle danskerne igen! Og til at spise alt al den herlige mad I har! ;)

 

 

(Photo by Fernando Brischett)

 

 

 (Photo by Niew Photography)