Artistkanonen: Hope Hjort

18. Januar 2023

Som vi annoncerede i november, har vi startet et nyt koncept, der hedder Artistkanonen! Her vil vi gøre kunstnerne i Artist Alley mere synlige ved at "skyde" dem frem via vores officielle promoveringskanaler – og over de næste uger vil I møde tre helt fantastiske artister, som I til J-Popcon 2023 kan møde i vores Artist Alley! Vi har interviewet dem alle om deres kunst, så I kan lære dem lidt bedre at kende inden connen, og vi har samlet alle deres sociale medie-platforme, så I rigtig kan se, hvad de laver.

Og derfor er vi glade for at kunne introducere den første kunstner i Artistkanonen: Hope Hjort

 

Navn: Hope Hjort
Kunsternavn: Hope Hjort (el. HopeDope)
Links to sociale medier:
Instagram
Twitter
Tumblr
Corvid’s Eye

 

Hvornår startede du med at lave din kunst?

Jeg har tegnet hele mit liv. Jeg kan huske, fra da jeg var lille, papir af tegninger og skriblerier ud over hele mit værelse. Mine forældre hængte dem nogle gange op på skabet på kontoret, og jeg ville stirre på dem længe. Jeg fandt ud af, at det var noget, jeg ville bruge i min fremtid, da jeg var omkring 13 år og hørte om The Animation Workshop.

Er der noget du specielt godt kan lide at lave eller som du ser som din specialitet?

Fugle! Jeg har en kæmpe obsession med fugle, som altid har ligget i mig, men efter jeg begyndte at arbejde på min webcomic Corvid’s Eye, har den virkelig fået lov til at blomstre og er blevet min niche i den danske Artist Alley. Jeg er personen med alle fugleklistermærkerne! Og jeg bærer det badge med glæde.

Hvordan var det første gang, du deltog som artist i en Artist Alley?

Min første Artist Alley var en oplevelse! Jeg har siddet bag bordet i mange år nu, så det er lige det at huske, hvad der skete. Det var omkring 2013. Dengang var det ikke særligt udbredt som i dag. Vi var 7-8 borde skubbet helt ud i siden i en kæmpe hal og væk fra indgangen, svær at se for dem, der løb ind.

Det var første og eneste gang, jeg delte et bord med en gammel ven. (Jeg har så mange ting, så jeg fylder for meget nu!) Men den fornemmelse, at nogen kom hen og var interesseret i noget, der var mit, noget der var originalt, og som jeg havde brugt tid på. Det var en meget special følelse. En stolthed og en glæde, som er det, der altid gør, at jeg vil tilbage.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i en Artist Alley?

Den bedste oplevelse var helt klart J-Popcon 2021. Den energi, der var under hele kongressen, var INTENS. Det var første con, hvor jeg havde første del af min tegneserie Corvid’s Eye med. Jeg var mega nervøs, om folk ville være interesseret, men jeg havde ikke et øjeblik, hvor jeg sad stille. Der var altid minimum 1 person ved mit bord under hele weekenden. Jeg var blæst væk! 

Er der noget specielt mål eller en drøm, du arbejder hen imod med din kunst?

Min drøm har altid været, at jeg vil leve af mit arbejde. Af de produkter, jeg laver. Tegneserier, klistermærker, billeder, you name it. Jeg vil så gerne fortælle historier, som jeg havde brug for, da jeg var ung, og give dem videre til folk, som måske har brug for dem nu! Det er en opadgående bakke, men jeg har venner og familie, som støtter mig, og jeg føler, det kan ske. Ikke i dag, nok heller ikke i morgen. Men engang i fremtiden.  

 

Vi håber, at I glæder jer til at møde Hope til Artist Alley sammen med alle vores andre fantastiske artister!