Nye craftsmanshipregler: Stil op med et tidligere cosplay

8. December 2022

Det er nu nogle uger siden, at tilmeldingen til vores cosplayshows åbnede, og som altid nyder vi at se alle jeres tilmeldinger! Men selvom tilmeldingen allerede er åben, lytter vi altid til konstruktiv kritik, og vi er derfor glade for nu at kunne tilføje en ny – eller rettere sagt opdateret – regel til vores craftsmanshipkonkurrence! 

Det har tidligere været sådan, at man ikke kunne stille op med et cosplay i craftsmanshipkonkurrencen, som man havde brugt før. Det vil sige, at hvis man havde stillet op til en anden konkurrence, lige meget om man vandt eller ej, ikke kunne bruge samme cosplay hos os. Men det ændrer vi på nu! 

For at stille op med et cosplay, som du tidligere har brugt i en konkurrence, skal du leve op til følgende krav:

- Enten skal du opdatere dit cosplay betydeligt fra den tidligere konkurrence. Dette skal dokumenteres med før- og efterbilleder, som vil blive fremlagt for dommerne til prejudging. Du må stadig ikke have vundet noget til konkurrencen.

- Eller du har brugt, men ikke vundet med cosplayet til et tidligere DCC (ikke det afholdt dagen forinden). Hvis cosplayet har været brugt til et tidligere DCC, behøver du ikke at have opdateret cosplayet betydeligt. Dette betyder, at hvis du stillede op til f.eks. DCC 2021, kan du til craftsmanship 2023 stille op med cosplayet fra 2021 uden markante ændringer.

- Desuden kan du kun stille op til craftsmanship med et genbrugt cosplay én gang, dvs. du kan ikke stille op med det samme cosplay år efter år.

Denne regel gælder også for J-Popcon 2023 – så reglen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og du kan altså tilmelde dig lige nu med et cosplay, du tidligere har brugt. 

Så hvis du har et cosplay, som du har brugt før, men som fortjener endnu en runde – og måske endda skal have chancen for at vinde en tur til vores nye kvalifikation, Tournament of Champions – så er det altså nu, du skal ansøge! Vi synes selv, at det er en fantastisk mulighed, og vi håber, at mange af jer vil benytte jer af tilbuddet både nu og fremover, så vi i sandhed kan fremvise, hvor dygtige crafters der er her i Danmark. 

Man kan finde alle vores regler herinde, hvor de for craftsmanship ligger nederst på siden, men se altid skemaet, der er linket øverst på siden: https://j-popcon.dk/.../224-regler-for-de-forskellige....

Billede: Charmadeus og Pumkit Cosplay som Wataru Hibiki og Tomoya Mashiro (Ensemble Stars), J-Popcon DCC 2021

Topbillede af: Celine Haakon

Forside billede af: Thomas Schmidt