Club & Convention booths

Dette er en liste over de foreninger, klubber og events, der kommer til at være i vores Community Corner 2024.

CC-kort

CC 1: NYX Professional Makeup

NYX Professional Makeup er makupartisters foretrukne brand, som har et bredt udvalg af prisvenlige produkter, uanset om du re til neutrale eller farverige nuancer – det samme gælder for cosplayere. Brandets veganske formler er udviklet uden ingredienser af animalsk oprindelse og har lige så stor effekt, når det kommer til pro-level kvalitet. Gå på opdagelse og find dit eget udtryksfulde makeup-look. I år kan du igen møde mærket i vores Community Corner, og de sponsorerer igen prisen Bedste Makeup til alle vores cosplayshows!

CC 2: Fantasydage

Fantasydage er en årlig festival, der afholdes for alle fantasy-interesserede rollespillere, cosplayere, børnefamilier og bogentusiaster!

CC 3: foldning.dk

Hos foldning.dk handler alt om origami: den japanske kunstart for papirfoldning. Stifteren bag, Hans Dybkjær, designer og eksperimenterer med origami, og til J-Popcon kan du komme forbi og lære om kunstformen samt kaste dig ud i papirfoldningens fantastiske og afslappende kunst selv.

CC 4: Mikufans Danmark

Mikufans Danmark er en dansk Vocaloid-fangruppe.

Vocaloids er virtuelle sangstjerner, såsom Hatsune Miku, der ved hjælp af computerprogrammer får evnen til at synge, og som er et kæmpe fænomen ovre i Japan. I gruppen tager vi til de helt store koncerter rundt omkring i verden, hvor stjernerne optræder som hologrammer, der synger og danser. herhjemme mødes vi jævnligt for at se koncerter sammen og træne vores "wotagei", den unikke heppestil, hvor man vifter med lysstave og laver japanske heppekald.

Hos vores bod i Community Corner kan du lære mere om Vocaloid-musik og -kultur, hvordan koncerterne fungerer og høre om vores spændende ture til Japan!

Hvis du godt kan lide Hatsune Miku eller andre Vocaloids, så er vi gruppen for dig!

CC 5-6: Bosei

Er du vild med manga-tegneserier? Er du fascineret af den klassiske japanske kultur eller sproget? Uanset hvor din interesse for Japan kommer fra, så kan du dyrke den i fagtemaet Japansk på Bosei.

I fagtemaet Japansk på Bosei er der sprogundervisning hver dag. Vi lærer at tale, læse og skrive japansk, og vi fordyber os i japansk kultur.

Japansk er inddelt i forskellige moduler. Du kan vælge at tage alle moduler, eller du kan frit sammensætte dem og tage det, du har lyst til. I den første skemaperiode kan du tage japansk grammatik, japanske tegn og japanske ord. I anden skemaperiode kan du tage japansk samtalelæs japansk og japanske lytteøvelser. I tredje skemaperiode kan du vælge mellem rejse-japansk, skriv og læs japansk og japansk samtale. Over hele semesteret vil der være ekstrahold – japansk advanced – for dem, der kan en del japansk i forvejen.

Til sidst i højskoleopholdet kan du tage med på Japan-rejsen, hvor du kan bruge alt det japanske, du har lært.

CC 7: Københavns Kyudojo Seishinkan

Københavns Kyudojo Seishinkan blev dannet i 2010 og har som hovedformål at tilbyde træning og uddannelse i Kyudo og Budoens principper for folk i hovedstadsområdet. Derudover samarbejder vi med klubber indenlands og udenlands for at øge kendskabet til Kyudo.

Kyudo (弓道 eller きゅうどう – Buens Vej), japansk bueskydning, betragtes ofte som et af de reneste udtryk for kampkunst inden for Budo. Kyudo har meget til fælles med den japanske teceremoni Chado, kalligrafi (Shodo) og sværdkunst Iaido. Alle discipliner, som i højere grad er fokuserede på indre erkendelse af udøvelse og dens konsekvenser, er væren i øjeblikket som optimalt set er fri for alle unødvendige overvejelser.

CC 8: Phoenix Con

Phoenix Con er en ny con, der afholdes første gang den 12.-14. april 2024 i Herning. Deres hovedfokus er cosplay og dermed på både community events, som handler om at mødes med andre med samme interesse, og cosplayrelaterede events som cosplaykonkurrencer, ekspertpaneler og workshops.

CC 9: Cosplay Aarhus

Cosplay Aarhus er en ny forening, som håber på at kunne skabe et cosplaymiljø i Aarhus. Vores drømme er at lave månedlige arrangementer, såsom cosplay crafting-dage, brætspilshygge, pop-up maidcafé og lign. Derudover arbejder vi på at lave en fed con i Aarhus i 2025. Vi håber, at I alle vil tage godt imod os og støtte op om vores vilde projekter.

CC 10: Kilikai Kendoklub

Kilikai er en venlig og sjov kendoklub, hvor man kan fantasere, at man er en samurai eller en del af sin yndlingsanime. Når man bukker i døren, er det, som om man rejser til Japan, måske endda en sportsmanga. Vi træner hårdt, smiler, griner, sveder og støtter hinanden. Der er god plads til at lære sine fysiske grænser og skubbe dem, man har mulighed for at tale japansk, at have sejt gammeldags japansk tøj på, finde nye venner og passion for sport, især for dem, der tænkte, at de aldrig var gode til motionstræning. VI er børn og voksne, mænd, kvinder og ikke-binære folk, tynde, tykke, svage, stærke, alle forskellige, men vi elsker alle japansk popkultur og at svinge et bambussværd!

CC 11: Seijocon

Seijocon er en 18+-festival for japansk populærkultur i Taastrup. Det er en mindre convention, men en stor familie, hvor der er plads til alle. De ønsker at samle cosplay, anime, manga, gamer-entusiaster og dem, som bare elsker Japan, i et hyggeligt fællesskab med fælles interesser. Ud over deres con afholder de også andre events i løbet af året. Arrangementerne er kun for folk over 18 år, da de ønsker at skabe et fristed for den ældre j-pop-interesserede generation.

CC 12: Practical Tai Chi Chuan DK

Practical Tai Chi Chuan DK – din destination for Tai Chi Chuan og Qigong-undervisning.

Vi er en flok, der er dedikeret til at bringe denne traditionelle kinesiske kamp- og bevægelseskunst til vores lokale samfund. Vores erfarne undervisere tilbyder holdundervisning i Wudang Tai Chi Chuan-stilarten og Qigong, der er velegnet til alle aldre og fitness-niveauer. Vi tror på, at disse bevægelsesformer kan bidrage til at forbedre både din fysiske og mentale velvære. Vi fokuserer på at inddrage dig i en praktisk tilgang til denne kampkunst, hvor du lærer konkrete teknikker og principper, der er fundamentet i Tai Chi.

Vores undervisning i både Tai Chi Chuan og Qigong hjælper dig med at udvikle din kropsbevidsthed, styrke, balance og indre ro, der giver dig et bedre overblik og overskud i hverdagen og til at håndtere evt. konflikter på arbejdspladsen eller andre steder i livet. Uanset om du er interesseret i selvforsvarsteknikker, serierne af lange, bløde bevægelser eller ønsker at forbedre dit generelle helbred og velvære, er Tai Chi Chuan og Qigong de ideelle valg.

CC 13: Ninjin-Con

Ninjin-Con er en anime convention for op mod 300 gæster, som afholdes hvert år i Nyborg, i år den 13.-15. september. Deres fokus er japansk kultur, men alle, der har interesse i at deltage, er velkomne! Til Ninjin-Con kan du forvente mange events såsom quizzer og andre sjove konkurrencer og aktiviteter, mens de selvfølgelig byder på en masse hygge.

CC 14-15: Doll Customizing

CC 16: Cosplaydommere

Her kan du i løbet af connen møde vores cosplaydommere: Kizuki fra England, Faroni fra Finland, Marugitto fra Sverige og vores tre danske cosplaydommere, Nordballe, Hiccup the Derp & Ironic Superhero! Her kan du snakke med dem og stille spørgsmål, købe prints og andet, de har medbragt og i det hele taget møde disse enormt talentfulde mennesker – når de ikke afholder events eller bedømmer vores shows altså!