World Cosplay Summit

World Cosplay Summit

World Cosplay Summit (WCS) så dagens lys for første gang i 2003 som et socialt projekt med formål at promovere international udveksling gennem den ungdomskultur der fandtes blandt anime- og mangainteresserede over hele verden. Cosplay, med dets unægtelig meget iøjnefaldende natur, er et af de mest visuelt flotte og imponerende afløb blandt de kreative fans, og derfor været en oplagt basis for et kulturelt udvekslingsprojekt.

 

Det første event blev afholdt i Oktober 2003, hvor i alt 5 cosplayere fra Tyskland, Frankrig og Italien blev inviteret til Japan. Arrangementet inkluderede panel-diskussioner, fotosessioner og en uformel reception. I August 2005 blev der for første gang i World Cosplay Summits historie afholdt et decideret mesterskab (Cosplay Championship) som en del af Expo 2005, en 185 dages lang verdensudstilling ligeledes afholdt i Nagoya.

Siden 2008 har projektet opnået officiel støtte fra flere af de japanske ministerier. Danmark har været med siden 2007 og har siden da været med i det storslået event og vist hvad cosplay er i Danmark og hvor gode vi er til det!

Der kommer løbende nye lande til, men pt er der 34 lande fra hele verden med.

 

World Cosplay Summit, forkortet WCS, er et cosplayarrangement sponsoreret af TV Aichi og Brother. The Cosplay Championship er en cosplay konkurrence som afholdes under WCS, med ligevægtet fokus på optræden og craftmanship. Der gives bonus point for nøjagtighed i forhold til den originale serie.


Nagoya, Japan

Som Danmarks ældste og største messe for japansk populærkultur er det en fornøjelse for J-Popcon at kunne lægge navn til som vært for den danske kvalifikationsrunde. Dette betyder at der under festivalens årlige show, Danish Cosplay Championship (DCC), udtages det bedste 2-mandshold til at repræsentere Danmark som officielle udsendinge til finalen i Japan. Repræsentanterne sendes således med alt betalt til Japan den efterfølgende sommer at deltage i finalen og de tilhørende arrangementer, typisk værende parader, photoshoots, interviews med presse fra diverse medier og mindre sceneshows.

Finalen afholdes fra  slutningen af juli til starten af august og det fulde program er typisk et sted mellem 7 og 12 dage.

 

 

Hvem har repræsenteret Danmark tidligere år?

2021 CrashShadow Cosplay & REEF Cosplay (Vinder af Best Performance in Drama, Video Division)

2019 ChikaraCosplay & Zuum Cosplay

2018 TinYasuo & Aik0hime Cosplay

2017 Samie & Mirazie Cosplay

2016Shinji Costumes and Tailoring & TinYasuo

2015 Rinaca Cosplay & Surine Cosplay

2014 Shinji Costumes and Tailoring & TinYasuo

2013 Winther Cosplay & Cherryzard Cosplay

2012 Samie & Yoshu Cosplay

2011 Surine Cosplay & Abena Kuranchie

2010 Lupin - Costume & Performance Artist & Lillyn Cosplay

2009 Ida Kirkegaard & Sigge Ludvigsen

2008 Liuwina Cosplay & Riku

2007 Stine Holm Jensen & Marie Mortensen

 

Tidligere danske vindere af WCS:

2014

Brother Award - Shinji Costumes and Tailoring & TinYasuo | Cantarella: Haitokuno Ai to Doku to Hate

2016

2. plads - Shinji Costumes and Tailoring & TinYasuo | Persius & Lalvan, The Angel of Elhamburg

2018

Brother Award - Aik0hime & TinYasuo | Tan Hi & Rin Setsu A (Kicho), Thunderbolt Fantasy

2021

Best Drama Performance Award - CrashShadow Cosplay & REEF Cosplay | Lupin Arsene & Impey Barbicane, Code Realize