European Cosplay Gathering

 

I løbet af det sidste årti har interessen for anime og manga for alvor spredt sig ud over hele verden og man kan i dag finde fanmiljøer rundt om i hele Europa.


De fleste europæiske lande har store og professionelle messer og festivaler med fokus på denne subkultur. En vigtig del af disse arrangementer er cosplayshows og konkurrencer, hvor deltagerne kan fremvise deres evner inden for kostumedesign og skuespil.

 

Kvalitetsnivet i de forskellige europæiske lande er relativt højt, men på trods af eksistensen af enkelte internationale cosplayevents, har der ikke tidligere været noget der omsluttede Europa som helhed.

 

I 2010 så et nyt initiativ dagens lys.

 

European Cosplay Gathering (ECG), et internationalt cosplay event afholdt under Japan Expo (Paris, Frankrig), verdens største messe for japansk popkultur uden for Japans grænser, blev lanceret med det formål at bringe de enkelte EU landes fanmiljøer tættere på hinanden, og give mulighed for at dele interessen og glæden for cosplay, møde nye venner og deltage i den største cosplaykonkurrence i Europa.

 

På nuværende tidspunkt indeholder ECG to kategorier; en solodisciplin og en gruppedisciplin (2-3 personer). Dette tillader de deltagerne at vælge den type optræden de føler sig mest tiltrukket af. I solodisciplinen er der rig mulighed for cosplayeren, som den eneste person på scenen, at drage fuld opmærksomhed på sig selv, mens gruppedisciplinen tillader en bred vifte af mere dynamiske optrædener.

 

Med hele 11 deltagerlande, hver med deres nationale kvalifikationsrunde samt en storslået finale under Japan Expo, er ECG ikke blot det mest omfattende cosplay event i Europa men på ligeledes et af de største på verdensplan.

 

J-Popcon har æren af at være vært for de danske kvalifikationsrunder og det danske ECG-hold samt solorepræsentant udtages således under Danish Cosplay Championship (DCC) til J-Popcon. De danske repræsentanter sendes på en tur til Japan Expo i juli måned, hvor de deltager i diverse presseevents, photoshoots, sociale arrangementer og selvfølgelig European Cosplay Gathering finalen foran et publikum på mere end 15.000 gæster.

 

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er European Cosplay Gathering?

European Cosplay Gathering, forkortet ECG, er et internationalt cosplayarrangement sponsoreret af Japan Expo og dets partnere.

Hvordan fungerer ECG i praksis?

De 11 deltagerlande, hver med deres kvalifikationsrunder inden for de to kategorier (solo og gruppe), sender deres finalister, ledsaget af en lokal arrangør, til Paris hvor de dyster i et stormesterskab samt relaterede presseevents og sociale forsamlinger afholdt under Japan Expo.

Hvornår afholdes den danske kvalifikationsrunde?

Den danske kvalifikationsrunde for ECG afholdes under den årlige festival J-Popcon. Det specifikke tidspunkt for udtagelsen kan variere fra år til år afhængig af hvordan festivalsprogrammet udfærdiges.

Hvornår er finalen?

Finalen afholdes hvert år omkring den første weekend i juli måned, med afrejse fra Danmark typisk tirsdag eller onsdag og hjemkomst den efterfølgende mandag.

Hvilke lande deltager i ECG?

 • Frankrig
 • Portugal
 • Italien
 • Spanien
 • Belgien
 • Danmark
 • England
 • Tyskland
 • Schweiz
 • Holland
 • Polen

Hvem har repræsenteret Danmark tidligere år?

Solo

2017 Niklas Frandsen 

2016 Maria Raarup Corell

2015 Alex Hvidberg

2014 Liv Winkelmann

2013 Josefine Hansen

2012 Liv Winkelmann

2011 Mona Winther

Gruppe

2017 Emma Petersen & Amalia Clemmensen

2016 Louise Hjuler Larsen, Lea Olsen & Sabine Larsen

2015 Line Maria Eriksen & Louise Eriksen

2014 Bára Krossteig & Sabine Larsen

2013 Line Maria Eriksen & Maria Raarup Corell

2012 Ida Kirkegaard, Anne Sofie Andersen & Sigge Ludvigsen

2011 Sørine Karlsson & Abena Kuranchie

Hvor kan jeg finde mere generel information om ECG?

Officiel hjemmesidehttp://www.european-cosplay-gathering.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/cosplaygathering

Twitterhttp://twitter.com/ecg_cosplay

Youtubehttp://www.youtube.com/ecgcosplay

Hvor kan jeg stille spørgsmål vedrørende den danske kvalifikationsrunde?

Hvis du har et spørgsmål, der specifikt drejer sig om ECG eller kvalifikationsrunden, bedes du skrive en e-mail til cosplay@j-popcon.dk med ECG som første ord i emnefeltet.