European Cosplay Gathering

European Cosplay Gathering at Japan Expo

European Cosplay Gathering (ECG), et internationalt cosplay event afholdt under Japan Expo (Paris, Frankrig), verdens største messe for japansk popkultur uden for Japans grænser, blev lanceret med det formål at bringe de enkelte EU landes fanmiljøer tættere på hinanden, og give mulighed for at dele interessen og glæden for cosplay, møde nye venner og deltage i den største cosplaykonkurrence i Europa.

 

På nuværende tidspunkt indeholder ECG to kategorier; en solodisciplin og en gruppedisciplin (2-3 personer). Dette tillader de deltagerne at vælge den type optræden de føler sig mest tiltrukket af. I solodisciplinen er der rig mulighed for cosplayeren, som den eneste person på scenen, at drage fuld opmærksomhed på sig selv, mens gruppedisciplinen tillader en bred vifte af mere dynamiske optrædener.

 

Med hele 13 deltagerlande, hver med deres nationale kvalifikationsrunde samt en storslået finale under Japan Expo, er ECG ikke blot det mest omfattende cosplay event i Europa, men på ligeledes et af de største på verdensplan.

 

J-Popcon har æren af at være vært for de danske kvalifikationsrunder og det danske ECG-hold samt solorepræsentant udtages således under Danish Cosplay Championship (DCC) til J-Popcon. De danske repræsentanter sendes på en tur til Japan Expo i juli måned, hvor de deltager i diverse presseevents, photoshoots, sociale arrangementer og selvfølgelig European Cosplay Gathering finalen foran et publikum på mere end 15.000 gæster.

Finalen afholdes hvert år omkring den første weekend i juli måned, med afrejse fra Danmark typisk tirsdag eller onsdag og hjemkomst den efterfølgende mandag.

Hvem har repræsenteret Danmark tidligere år?

Solo

2017 Niklas Frandsen 

2016 Maria Raarup Corell

2015 Alex Hvidberg

2014 Liv Winkelmann

2013 Josefine Hansen

2012 Liv Winkelmann

2011 Mona Winther

Gruppe

2017 Emma Petersen & Amalia Clemmensen

2016 Louise Hjuler Larsen, Lea Olsen & Sabine Larsen

2015 Line Maria Eriksen & Louise Eriksen

2014 Bára Krossteig & Sabine Larsen

2013 Line Maria Eriksen & Maria Raarup Corell

2012 Ida Kirkegaard, Anne Sofie Andersen & Sigge Ludvigsen

2011 Sørine Karlsson & Abena Kuranchie