EuroCosplay Championships

EuroCosplay er en international cosplay konkurrence afholdt som del af MCM London Comic Con (London, England). Hele 27 europæiske lande deltager, hvilket gør konkurrencen til den mest omfattende af sin art inden for Europa.

 

MCM London Comic Con startede tilbage i 2002 og henvendte sig oprindeligt til det voksende sci-fi fanmiljø og senere japansk anime og manga efter boomet i dets popularitet i 2005. Siden hen har arrangementet udvidet sig og inkluderer i dag mange genrer inden for det evigt voksende udbud af underholdningsmedier vedr. populærkulturen for unge. MCM stod oprindeligt for Movies, Comics and Media.

 

Eurocosplay mesterskabet startede i 2010 og hvad der begynde som en cosplay catwalk maskerade blev hurtigt til en anerkendt konkurrence, da dørende blev åbnet til internationale deltagere fra hele Europa. Målet med konkurrencen var og er stadig at løfte profilen for cosplay på tværs af Europa og inspirere nuværende og fremtidige cosplayere til at styrke cosplaymiljøet.

 

Foruden cosplaykonkurrencen tilbyder MCM London Comic Con en weekend med et sprængfyldt program der bl.a. inkluderer gæstestjerner, paneler, fester, optrædener, udstillinger m.fl. Disse bidrager alle til at gøre arrangementet til det største af sin slags for cosplayere i England.

 

Grundlæggerne af Eurocosplay er fuldt overbevist om at design og konstruktion af kostumer (på englesk craftsmanship) ikke er blevet givet deres retmæssige anerkendelse, på trods af de er essentielle for en præcis, akkurat og nærmest kunstnerisk gengivelse af den pågældende karakter.

 

Mange cosplaykonkurrencer lægger ifølge deres opfattelse for meget vægt på underholdende og fantastisk sceneoptræden samt cosplayfotografi i forhold til den reelle kunst i at konstruere et kostume. Eurocosplay hylder dette aspekt og cosplayere der har lagt tid og energi i at designe og konstruere avancerede og gennemførte kostumer helt ned til mindste detalje.

 

MCM London Comic Con har gennem Eurocosplay kunnet afholde et visuelt fantastisk show med nogle af Europas bedste cosplayere inden for design og konstruktion af kostumer. Hvis din passion for cosplay ligger i smukke, detaljerede og gennemførte kostumer vil denne konkurrence være det helt rette sted for dig at møde andre personer med samme lidenskab fra overalt i Europa.

 

Der vil være mulighed for at møde, blive venner, dele erfaringer og tips med ligesindede cosplayere fra nær og fjern, få international erfaring og eksponering samt dele den hobby som har bragt alle deltagerne sammen.

 

Sidste år deltog der samlet over 40 af Europas top cosplayere fra flere end 25 lande i finalerunden, EuroCosplay Championship Finals, afholdt årligt i efterårshalvåret. Mesterskabet viser ligeledes sin seriøsitet ved at have et dygtigt internationalt dommerpanel til deres konkurrence.

 

Tidligere dommere inkluderer bl.a. Gundam Mecha Eksperten Goldy, CURE præsident/Web moderator og cosplayveteran Tatsumi Inui fra Japan, World Cosplay Summit 2008 vinder Gabriel fra Brasilien og Amerikanske Jia Jem fra Cosplay.com.

 

FAQ

Hvad er EuroCosplay?

Eurocosplay er en international cosplaykonkurrence med fokus på design og konstruktion af kostumer. Konkurrencen er baseret i London, England, hvor finalen afholdes hvert efterår under MCM London Comic Con.

 

Hvilke lande deltager i EuroCosplay?

Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Polen, Portugal, Slovakiet, Spanien, Sverige, Schweiz, England, Romænien, Tyrkiet, Rusland, Bulgarien, Estland, Letland, Lithavn, Norge og Grækenland.

 

Hvornår afholdes den danske kvalifikationsrunde for EuroCosplay Championship?

Kvalifikationsrunden til EuroCosplay i Danmark finder sted under Danish Cosplay Championship (DCC) under J-Popcon. Det specifikke tidspunkt for udtagelsen kan variere fra år til år afhængig af hvordan det enkelte festivalprogram udfærdiges.

 

Hvornår afholdes finalen?

Finalen finder sted til MCM London Comic Con i slutningen af oktober eller starten af november. De præcise datoer varierer lidt fra år til år.

 

 

Hvem har repræsenteret Danmark tidligere år?

J-Popcon(SVScon)

2016 Celina Aagre 

2015 Sarah Juul Wallin  (Emilie Korsgaard Andreasen)

2014 Katrine Moshave  (Amalia Clemmensen)

2013Emma Mai Petersen (Anne Søndergaard)

2012Christina Skamris Andersen(Karina Bremholm Abelin)

2011Anne Sofie Andersen(Mona Winther)

2010Stine Holm Jensen)Anne Søndergaard)

 

Hvor kan jeg finde flere oplysninger om EuroCosplay Championship?

Official website http://www.mcmcomiccon.com/london/attractions/eurocosplay/

Facebook https://facebook.com/eurocosplay

 

Hvor kan jeg skille spørgsmål til den danske kvalifikationsrunde?

Hvis du har et spørgsmål, der specifikt drejer sig om EuroCosplay eller kvalifikationsrunden, bedes du skrive en e-mail til cosplay@j-popcon.dk med EuroCosplay som første ord i emnefeltet.