EuroCosplay Championships

EuroCosplay og MCM London Comic Con

EuroCosplay er en international cosplay konkurrence afholdt som del af MCM London Comic Con (London, England)  i slutningen af oktober eller starten af november. De præcise datoer varierer lidt fra år til år. Hele 29 europæiske lande deltager, hvilket gør konkurrencen til den mest omfattende af sin art inden for Europa.

 

MCM London Comic Con startede tilbage i 2002 og henvendte sig oprindeligt til det voksende sci-fi fanmiljø og senere japansk anime og manga efter boomet i dets popularitet i 2005. Siden hen har arrangementet udvidet sig og inkluderer i dag mange genrer inden for det evigt voksende udbud af underholdningsmedier vedr. populærkulturen for unge. MCM stod oprindeligt for Movies, Comics and Media.

Eurocosplay mesterskabet startede i 2010 og hvad der begynde som en cosplay catwalk maskerade blev hurtigt til en anerkendt konkurrence, da dørende blev åbnet til internationale deltagere fra hele Europa. Målet med konkurrencen var og er stadig at løfte profilen for cosplay på tværs af Europa og inspirere nuværende og fremtidige cosplayere til at styrke cosplaymiljøet.

 

Fokus på craftmanship

Grundlæggerne af Eurocosplay er fuldt overbevist om at design og konstruktion af kostumer (på englesk craftsmanship) ikke er blevet givet deres retmæssige anerkendelse, på trods af de er essentielle for en præcis, akkurat og nærmest kunstnerisk gengivelse af den pågældende karakter.

Mange cosplaykonkurrencer lægger ifølge deres opfattelse for meget vægt på underholdende og fantastisk sceneoptræden samt cosplayfotografi i forhold til den reelle kunst i at konstruere et kostume. Eurocosplay hylder dette aspekt og cosplayere der har lagt tid og energi i at designe og konstruere avancerede og gennemførte kostumer helt ned til mindste detalje.

 

MCM London Comic Con har gennem Eurocosplay kunnet afholde et visuelt fantastisk show med nogle af Europas bedste cosplayere inden for design og konstruktion af kostumer. Hvis din passion for cosplay ligger i smukke, detaljerede og gennemførte kostumer vil denne konkurrence være det helt rette sted for dig at møde andre personer med samme lidenskab fra overalt i Europa.

 

Hvem har repræsenteret Danmark tidligere år?

J-Popcon(SVScon)

2019 Marudashi Cosplay

2018 Caiva Cosplay

2017 REEF Cosplay

2016 The Kii to Cosplay 

2015 Shinji Costumes and Tailoring  (Scarlett Costuming and SFX)

2014 Chii Cosplay  (Amalia Cosplay)

2013Gwan Cosplay (Anne Søndergaard)

2012Christina Skamris Andersen(Karina Bremholm Abelin)

2011Cherryzard Cosplay(Winther Cosplay)

2010Stine Holm Jensen  (Anne Søndergaard)