DR-Spil Dommer: Maiju

21. September 2015

Interview af DR-Spil dommer: Maiju


Hvordan stødte du første gang på cosplay?

Første gang jeg hørte om cosplay var i 2003 hvor jeg blev tilbudt af en ven at tage med på en tur til en finsk convention. På conventionen så jeg cosplay konkurrencen og var så forbløffet og imponeret af det, at jeg ville prøve at lave et kostume selv – og holde mig tro til reference billederne denne gang, da mit ”kostume” til conventionen ikke rigtig var et cosplay. Det var sådan det hele startede, så det er et par år jeg har været i gang.

 

 

(Picture by AG Photography and Cosplay)

Hvad er dit yndlings cosplay og hvorfor?

Det er sådan et svært spørgsmål! Jeg tror mit yndlings kunne være Berserker – Paine fra Final Fantasy X – 2. Jeg lavede det kostume i 2011, og jeg nød rigtig meget at lave rustningen og fik lært en masse ting ved at lave kostumet – teknikker som jeg benytter mig meget af i dag. Kostumet er dog besværligt at have på, farve temaet er forfærdeligt og designet giver absolut ingen mening – men måske er det også derfor at det er et af mine favorit kostumer. Det at være en sej karakter og have hugtænder hjælper også på det.

 

Hvad gør cosplay til en unik hobby for dig?

Mangfoldigheden. Muligheden for at få så mange færdigheder I en hobby er hvad jeg synes allerbedst om. Du kan sy, bygge, skulpturere, optræde, skrive, instruere, arbejde med lys og lyd og hvad man nu ellers kunne finde på, i én hobby. Det er dét jeg synes er fantastisk. Dét at løse problemer er min yndlings ting i cosplay – hvordan man får det, man ser på billedet til at blive til et kostume. Og jeg kan tillade mig at bruge så meget tid jeg vil, på at slibe og arbejde på små detaljer, noget jeg måske elsker lidt for meget.

 

 

(Picture by AG Photography and Cosplay)Synes du at der er forskelle på dansk og finsk cosplay?


I Finland snakker vi ofte om Danmark som landet med de fantastiske optrædener – for jeres evner på en scene er bare helt fantastiske. Der er så mange tanker bag jeres optrædener og jeres tilstedeværelse på en scene er vidunderlig. I Finland har vi haft lagt meget vægt på udførelsen af kostumerne og det er tit at der blevet sat et større fokus på kostumerne frem for optrædenen. Heldigvis er det noget der er ved at ændre sig og vi er begyndt at blive bedre til at optræde.

Er der noget du synes er unikt i det danske cosplay miljø?

Det med hvordan I optræder, som jeg nævnte før, de ideer I har til jeres fremførelse og måden I udfører dem på er fænomenal. En anden ting er det samarbejde I har, når I arbejder i grupper, I kender hinandens styrker og bruger dem til gruppens fordel.

 

 (Picture by AG Photography and Cosplay)