DR-Spil Dommer: Sarah

18. September 2015

Interview af DR-Spil dommer: Sarah


Hvordan stødte du første gang på cosplay? 

Da jeg var 13 år, tilbage i 2006, så jeg en reklame for J-Popcon i tv programmet ’troldspejlet’. Der fortalte de om konferencen og hvordan folk delte deres passion for kostumer, tegneserie, spil, film og teater. Jeg har altid godt kunnet lide at klæde mig ud og var da også glad for tegnefilm, så det måtte jeg prøve. Året efter tog jeg til j-popcon i et kostume min mor havde hjulpet mig med at lave. Det er efterhånden langt tid siden. Jeg er nu 22 og cosplayer efterhånden af andre grunde end da jeg startede, men det er stadigt sjovt og udfordrende!

 

 

(Foto af SAKS Photography)

 

Hvad gør cosplay til en unik hobby for dig?

Den kreative udfoldelse! Der er så mange muligheder med cosplay! Der er noget for alle! Muligheden for at optræde, tage billeder, sy, lave rustninger og meget mere!

 

 

(Foto af Linda Ponchinda)

 

Knytter du din uddannelse eller hverdag til din hobby og hvordan?


Jeg er uddannet skrædder ved CPH-West og er nu ved at tage en Bachelor i tekstil! Min drøm er at blive skrædder på et teater, og det hænger jo ganske glimmerende sammen med cosplay! Igennem cosplay får jeg en helt masse erfaring med at virkeliggøre helt umulige designs! Det jeg nyder mest ved cosplay, er den kreative proces. Jeg elsker at sy, brodere og tænke ud af boksen for at få et design til at lykkes. Det er super udfordrende men også ekstremt spændene!

 

 

(Foto af Kelevar Cosplay)

 

Hvordan ville du beskrive cosplay for en, der ikke kender det?


Cosplay er et ord sammentrukket af ordene ’Costume’ og ’play’. Der er mange måder at dyrke cosplay på, men for mig personligt er det lidt som at være teater entusiast. Du for nemlig muligheden for at, skrive forestillinger, indspille lyd, lave rekvisitter, lave kostumer og skuespille! Oven i det er der så bare også en forkærlighed for film, tegneserie, spil, bøger eller måske bare flotte designs og tegninger!  I cosplay er der næsten ingen grænser, og det er et fantastisk sted at sætte fantasien løs!

 

 

(Foto af ModelPhoto.dk)