DR Frit Spil - cosplay konkurrence

9. August 2015

[TILMELDINGEN ER LUKKET]


Søndag d. 27. september
afholder DR i samarbejde med Copenhagen Games et event, kaldet DR Spil, i DR koncertsal, der har fokus på gaming og tilknyttede hobbyer.

J-Popcon samarbejder med Copenhagen Games om at arrangere en cosplay konkurrence, som vi håber I vil hjælpe med at gøre til en succes!

Her er en god mulighed for at vise resten af Danmark hvad cosplay betyder for os, og samtidig også vinde nogle fede præmier.

Der er tale om en almindelig craft-konkurrence; det vil sige, at man ikke skal tænke på nogen form for optræden eller andet. Man hopper ganske enkelt i sit favorit kostume, snakker med dommerne og viser sig frem på scenen!

 

Regler

  • kostumet må gerne være blevet brugt til andre konkurrencer. Bare tag dit bedste kostume på, og det du er mest glad for, så glæder vi os til at se dig!

  • Købte kostumer er tilladte, så længe dette bliver oplyst. Elementer på kostumet må også gerne være købt, men husk at oplyse det ved tilmelding og ved dommerbedømmelsen, så der bliver givet credit til de rigtige.

  • Man skal møde op til den bedømmelsestid, som man får oplyst. Er man ikke til stede, vil man blive diskvalificeret.

  • Der er et maks deltager antal på 30 mennesker, og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princippet.

  • Da der er tale om et familie venligt event, vil vi gerne bede cosplayerne om at vælge kostume derefter; dvs at alt for nøgne eller blodige kostumer ikke kan anbefales. Men hvis du er i tvivl, skal du være velkommen til at skrive til os på cosplay@j-popcon.dk.

  • Det er ikke en regel, men da der er tale om et gaming event, vil vi opfordre folk til at hoppe i gaming-relaterede kostumer, hvis de har muligheden for det.


Ekstra info
Der vil være et lokale til rådighed for cosplayerne, hvor der kan skiftes tøj og kostume. Her findes også nål og tråd, hvis det skulle blive nødvendigt at ordne sit kostume i sidste øjeblik.

 

Kategorier og præmier

Der vil være fire forskellige kategorier, hvor man har mulighed for at vinde fede præmier. Kategorierne er som følger:

Bedste håndværk. Det der vil blive bedømt ved denne kategori, er det overordnede håndværk af kostumet som helhed. Teknikker, der er blevet brugt, hvordan de er blevet udført og hvordan kostumet sidder på en. Kort sagt, det bedste kostume. Ved denne kategori vil fuldt hjemmelavede kostumer blive prioriteret frem for købte.


Bedste look-a-like. Selvom man måske ikke har det bedste håndværk, så kan man godt ligne den karakter man cosplayer så meget, at det næsten er skræmmende. Det kan være ved hjælp af make up eller hvordan man fører sig frem på scenen.


Bedste rekvisit. Ved en del cosplays er en rekvisit lige den sidste prik over i'et til at gøre helhedsindtrykket perfekt. Og derfor vil der også blive givet en præmie til den bedste rekvisit.


Dommernes favorit. Nogle gange er der et kostume eller person, der bare har noget helt specielt, men som måske ikke helt passer ind i nogle af de andre kategorier. Der kan være afprøvet nye alternative teknikker, der kan være en helt speciel karisma eller andet, der gør at dommerne har lyst til at give denne person en præmie, men ikke kan gøre det indenfor rammerne af de andre kategorier. Denne kategori kan ses lidt som en ”joker” kategori, hvor dommerne selv afgør på hvilket grundlag de vil give den.

Vinderne af hver kategori vil modtage,

  • 1000 kr.

  • Medlemskab til J-Popcon 2016

  • Illuminated gaming keyboard GXT280 fra Trust

 

Tilmelding

[TILMELDINGEN ER LUKKET]

Tilmeldingen foregår ved at man sender en mail til cosplay@j-popcon.dk inden onsdag d. 23. september, med følgende information:

- Navn

- Email

- Telefon nummer

- Titel på serie eller spil som man cosplayer fra

- Navn på den karakter man cosplayer som

- Reference billede af karakteren

- Evt info om, hvorvidt man har lavet kostumet selv eller om det/dele af det er færdigkøbt

- 4-6 linjer omkring sit kostume, som vil blive læst højt på scenen.

 

Skriver man for meget, vil der blive slettet i det, så det kommer til at passe. Man kan for eksempel fortælle om hvilke dele på kostumet man er mest glad for, hvordan man har lavet dele af kostumet, hvor lang tid man har brugt på det, eller hvorfor man har valgt at cosplaye den pågældende karakter.

Man vil indenfor en uge (oftest hurtigere) for indsendt tilmelding, modtage en bekræftelse på deltagelse. Et par dage før eventet vil der blive udsendt en tidsplan, hvor man får oplyst et tidspunkt hvor man skal til dommerbedømmelse.

 

Hvis man ikke er til stede på dette tidspunkt, bliver man diskvalificeret og kan desværre ikke få lov til at deltage.

 

Vi håber på at se en masse af jer dygtige cosplayere derude deltage i eventet. :)