Marnie - Min Hemmelige Veninde

17. September 2015

Den seneste film fra Studio Ghibli (Omoide no Mânî), 2014), og muligvis den sidste, har premiere i de danske biografer d. 25. december. Den danske titel er 'Marnie - Min Hemmelige Veninde'.

Filmen er instrueret af Hiromasa Yonebayashi ('Arriettys Hemmelige Verden', 2010), der også var key-animator på 'Når Vinden Rejser Sig' og 'Oppe På Valmuebakken'. Samt 'Ponyo', 'Det Levende Slot' og animator på 'Chihiro og Heksene'.

Historien om Marnie er baseret på en engelsk roman af Joan G. Robinson fra 1967, der handler om den utilpassede pige Anna, der bliver sendt ud på landet i et forsøg på at forbedre hendes opførsel.

Her møder hun den blonde ensomme pige Marnie, der deler hendes følelser med Anna, og senere et tragisk mysterium der sætter dybe spor i Annas personlighed. Ligesom med 'Når Vinden Rejser Sig', skal man forvente et tema og en melankolsk handling, der egner sig bedst til et modent og voksent publikum.

Handlingen er dog holdt på et mere intimt plan, med et begrænset persongalleri, der giver plads til skildre forholdet mellem hovedpersonerne. Noget der sjældent ses i animerede film, og udover den teknisk høje kvalitet, en af grundene til at glæde sig til at se filmen i biografen.

Marnie - Min Hemmelige Veninde DK poster

 

- af Per Sørensen

 

Se den japanske trailer med danske undertekster: