Dansk Kyudo Forbund gæster J-Popcon 2023

14. Oktober 2022

Sidste år havde vi fornøjelsen af at have Dansk Kyudo Forbund i vores Community Corner – og de vender tilbage til J-Popcon 2023! Men i år kan i ikke kun komme forbi og høre mere om klubben, for som noget nyt kommer de også til at holde en opvisning af denne ædle japanske kampdisciplin. 

Kyūdō (弓道 eller きゅうどう – Buens Vej) betragtes ofte som et at de reneste udtryk for kampkunst inden for Budo. Det er den ældste af de japanske kampdiscipliner med dybe rødder i traditionel japansk kultur og etikette. Til forskel fra almindelig bueskydning bruger kyudo japanske langbuer, som er mellem 212 cm og 245 cm. Til træning bæres brede japanske "bukser" – hakama – og hvid skjorte – keikogi. Afskydningen af en pil sker gennem otte grundbevægelser kaldet shaho hassetsu. 

København Kyudojo Seishinkan blev dannet i 2010, og med over 30 medlemmer dyrker de kyudo i samarbejde med internationale og japanske foreninger. 

Vi glæder os sådan til, at de kommer forbi og viser alt det, som kyudo har at byde på – og vi håber, at I er klar til at opleve japansk kultur, afprøve deres udstyr og i sandhed se, hvad klubben har at byde på.