J-POPCON 2020 RYKKET TIL 2021

24. April 2020

OPDATERING (11 / 12 / 2020)

I lyset af de seneste udviklinger kan vi nu annoncere, at J-Popcon 2021 rykker fra februar til oktober. J-Popcon 2021 bliver derfor afholdt d. 15.-17. oktober 2021, den første weekend i efterårsferien. 

Hvis I ikke kan vente, så frygt ej: D. 27.-28. februar 2021 afholder vi nemlig J-Popconline! Så kom med online, når vi tænder for streamen, og så glæder vi os ellers til forhåbentligt at se jer til oktober!

OPDATERING (18 / 09 / 2020)

Efter lang tids forarbejde har vi nu kunne sende vores ansøgning om kompensation afsted til Erhvervsstyrelsen, så nu venter vi kun på svar fra dem. Når det forhåbentligt er kommet på plads, vil vi straks gå i gang med refunderingsprocessen, og alle burde få refunderet deres penge inden for 24 timer af, at vi går i gang, men der kan gå længere tid før, at det kan ses på kontoen.

Vi takker endnu engang for tålmodigheden og håber på, at alt går, som det skal. Vi skal nok opdatere jer, så snart der er noget nyt.

 

OPDATERING (16 / 06 / 2020)

Vi vil gerne give jer en hurtig opdatering på tilbagebetalingen af årets billetter. Vi har ventet på, at Erhvervsstyrelsen skulle udgive det ansøgningsskema, som vi skulle bruge for at kunne søge om kompensation. Nu er dette sket, så forhåbentligt får vi meget snart muligheden for at kunne refundere pengene.

Vi beklager ventetiden og takker for jeres tålmodighed.

 

OPDATERING (24 / 04 / 2020)

Kære alle,


SÅ er vi klar til at melde de første, spæde detaljer ud om, hvordan ændringen af dato kommer til at fungere. For dem af jer, der ikke er så interesserede i hvordan som hvorfor, kommer her den korte version:

Alle billetter til J-Popcon 2020 refunderes, og når det er gjort, sættes billetter til salg til vores nye dato, som bliver d. 19. til d. 21. februar 2021. Refundering vil ske løbende og automatisk, så I skal ikke skrive til os, medmindre I ikke har fået jeres penge tilbage, når vi har meldt ud, at vi er færdige. Hvornår vi kan gå igang kommer udelukkende an på, hvor hurtigt staten behandler vores ansøgning om dækning af vores udgifter. Jeg er derfor nødt til endnu en gang at bede om jeres tålmodighed og forståelse. Vi vil selvfølgelig holde jer opdateret undervejs.

Det var den korte version af, hvad vi gør. Her er så hvorfor:

For snart mange uger siden skrev jeg her, at vi ville lade folk beholde deres billetter, selvom vi rykkede eventet. Det var vores ønske at gøre flytningen så smertefri som overhovedet muligt både for os og for jer.

Når det ikke sker, er det, fordi vi har valgt at gøre brug af statens kompensationsordning for større events. En ordning, der vel og mærke ikke fandtes, da vi kom med vores oprindelige udmelding. Et af kravene i den er, at samtlige billetter refunderes, hvis vi vil have dækket alle vores udgifter. Og det er vi nødt til, hvis vi stadigvæk skal kunne afholde J-Popcon. Vi er bundet af en række kontrakter, som stadigvæk skal betales, og har desuden en del driftsudgifter, som vi er afhængige af billetindtægterne for at dække fra år til år.

Hvorfor februar? Det er ganske enkelt den første dato, vi har kunnet få, som vi mener er realistisk. Vi har forsøgt at finde en ny dato i 2020, men alle de muligheder, vi havde, blev fejet af bordet, da regeringen udmeldte, at større forsamlinger fortsat ville være forbudt til og med august, nu september.

Med hensyn til temaet kommer der en udmelding, når vi har fundet ud af det. Der er mange vigtigere ting, der skal styr på først.

Som formand beklager jeg på vegne af hele arrangørgruppen, at vi ikke kan give jer en rigtig J-Popcon i år. Tro mig, når jeg siger, at vi har afsøgt alle muligheder, og det er mindst lige så ærgerligt for os, som det er for jer.

I forhold til vores cosplayshows og Artist Alley vil alle tilmeldte blive kontaktet af vores ansvarlige hurtigst muligt med relevant information.

Forhåbentlig er det her den sidste besked, jeg skal skrive til jer som formand. Herfra giver jeg ordet tilbage til vores PR-gruppe, som vil orientere jer om J-Popcon 2021. Vi ses til connen. Næste år.

Nicholas Ipsen,

Formand, J-Popkai

 

OPDATERING (06 / 04 / 2020)

Kære venner

For mindre end en time siden meddelte den danske regering, at alle større begivenheder vil forblive forbudt indtil august. Vi har arbejdet på alternativet i et stykke tid og havde planer om at annonere, hvad vi præcist vil gøre senere på ugen. Det er stadig planen, så vi beder om jeres tålmodighed i et par dage endnu, indtil vi har styr på det hele. Jeres penge er ikke i fare, og J-Popcon er ikke i fare. Vi vil fortælle jer, hvordan refunderinger kommer til at fungere, og hvornår vi forventer, at J-Popcon 2020 afholdes, inden ugen er omme.

Tak for jeres tålmodighed.

Nicholas Ipsen,

Formand

OPDATERING (17 / 03 / 2020)
Som mange af jer nok har hørt, er situationen i Danmark hurtigt blevet mere alvorlig. I dag forventes Regeringen har løbende strammet reglerne for forsamlinger, og valgte her til aften at forbyde forsamlinger på over 10 mennesker de næste 14 dage.

I J-Popkai har vi besluttet, at vi gerne vil se situationen an. Alle os, der laver J-Popcon, er frivillige og har ikke nogen interesse i at sætte os selv i fare for at afholde connen; men ved at aflyse i dag fremfor at vente og se, risikerer vi at forårsage en masse problemer for både gæster, partnere og arrangører, som kunne være undgået. Derfor vil vi ikke aflyse et arrangement, der foregår i slutningen af maj, når vi stadigvæk er i midten af marts. Det mener vi også stemmer overens med de anbefalinger, der indtil videre er kommet fra myndighederne.

Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om, at det muligvis ikke kommer til at være forsvarligt at afholde connen. I så fald vil vi om muligt forsøge at rykke til senere på året, men som sagt tror vi ikke, at det er det rigtige at gøre lige nu. Ændrer det sig, hører I om det her og på hjemmesiden, så snart det sker. Har man ikke mulighed for at komme til connen på den nye dato, vil man naturligvis have mulighed for at få sin billet refunderet. Bliver connen udsat til næste år, vil billetten til 2020 også stadigvæk gælde. Hvis man har mulighed for at komme på den nye dato, eller er usikker på om man vil have mulighed, opfordrer vi dog til ikke at afbestille nu, og genbestille senere, da der kan komme en mindre prisstigning for at dække de øgede driftsomkostninger, som udskydelsen risikerer at forårsage. Den vil naturligvis kun gælde for billetter, der sælges efter en eventuel udskydelse skulle blive besluttet.

Vi fortsætter altså forberedelserne og opfordrer alle til at tage det roligt og følge myndighedernes opfordringer. I hører fra os igen, når der er noget nyt at sige.

Opringelig nyhed (09 / 03 / 2020)
Som de fleste er klar om lige nu, er der nu i Danmark meldt flere smittede med COVID-19, også kendt som coronavirussen. Dette har medført, at Sundheds- og Ældreministeriet har godkendt, at paragraf 10 i epidemiloven tages i brug, hvilket blandt andet kan betyde aflysning af offentlige arrangementer i bestemte områder. På nuværende tidspunkt anbefaler statsministeren, at events med 1000 deltagere eller mere udskydes eller aflyses resten af marts måned.

Vi i J-Popkai er bevidste om dette og holder nøje øje med situationens udvikling. Vi har selvfølgelig tænkt os at følge de vejledninger, som Sundheds- og Ældreministeriet fremsætter, men har ingen planer om at aflyse connen. Hvis dette skulle ændre sig, er det selvfølgelig noget, vi offentliggør hurtigst muligt, men lige nu er det altså ikke på tegnebrættet.

Indtil da opfordrer vi på baggrund af Sundheds- og Ældreministerets retningslinjer til, at man ofte vasker sine hænder, hoster og nyser i ærmet og kontakter en læge per telefon, hvis man bliver syg, og man inden for de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning eller har været i tæt kontakt med en person med COVID-19. Vigtigt her er, at du ikke møder op hos lægen, hvis dette er tilfældet.

I kan læse Sundheds- og Ældreministeriets udmelding her:
http://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Sundhedspolitik/2020/Marts/Orientering-til-pressen-epidemilovens-paragraf-10.aspx