Cosplay de UMIGOMI Zero AWARD

22. Oktober 2019

I samarbejde med The Japan Foundation har World Cosplay Summit startet en ny kampagne, Cosplay de UMIGOMI Zero AWARD, i forbindelse med at sætte fokus på beskyttelse af verdenshavene. 

Problemet med affald i havene er et fortsat problem over hele verden. Det siges, at mængden af marint affald, primært plastik, vil overstige antallet af fisk i havet i 2050, og derfor er det nødvendigt, at vi reagerer hurtigst muligt. Af denne grund ønsker WCS at rekruttere cosplayere fra hele verden, som deltager i aktiviteter med fokus på at reducere marint affald, eller som skaber kostumer, som er respektfulde over for miljøet. Målet er dermed at beskytte og rense vores have gennem en fælles indsats fra cosplayere overalt!

Man kan deltage i to kategorier: Action Category og Costume Category. Den første fokuserer på aktiviteter og initiativer med fokus på marint affald, såsom aktiviteter for at mindske marint affald eller initiativer til at skabe opmærksomhed omkring marint affald. Den anden omhandler at indsende opskrifter på kostumer fra cosplayere, som er bevidste omkring reduktion, genanvendelse og genbrug af affald, der ellers ville ende som marint affald, såsom metoder til at skabe kostumer, som reducerer mængden af affald, eller skabelsen af kostumer af genbrugte materialer.

Tilmeldingsperioden løber fra d. 1. oktober 2019-31. marts 2020, og førstepræmien lyder på 1 million yen til at finansiere aktiviteterne.

I kan læse mere om projektet, præmierne og tilmelding på den officielle hjemmeside og Cosplayers.Global:

https://umigomi-cosplayaward.com

https://news.cosplayers.global/jp/news/umigomi-award-recruit.html

Vi håber på, at det danske cosplay community vil være interesserede i dette projekt, og vi glæder os alle til at se, hvor det hele bærer hen!