To anerkendte manga-ka tegnere besøger J-Popcon 2014

22. Februar 2014

J-Popcon er stolte over at præsentere de prominente undervisere indenfor manga og japansk kultur:

 

Otsuka, Eiji

Han er blandt de mest anerkendte manga forfattere og redaktører i Japan. Han er professor og uddannet antropolog ved det Internationale Forskningscenter for Japanske Studier ved Aicha Præfekturets Universitet, hvor han skriver om otaku-kulturen i Japan.

 

Otsuka-sensei har udgivet flere mangaer og følgende er oversat til engelsk:

- Madara

- MPD Psycho

- The Kurosagi Corpse Delivery Service

 

Du kan møde Otsuka-sensei i workshoppen 'Application of film method to manga drawing', hvor du lærer hvordan manga tegnepanel-layoutet og filmiske layout-metoder ligner hinanden, ved at tage udgangspunkt i et kendt klassisk manga-værk af Shotaro Ishinomori. Du får vejledning og kreative råd gennem hele workshoppen og projektet er støttet af Den Japanske Nationale Forskningsfond.

 

Nakagawa, Yuzuru

Han er Associate Professor ved Det Japanske Institut for Levende Billeder. Han underviser i manga på akademisk niveau og er aktiv i 'doujinshi' (amatørudgivelser) miljøet, både som deltager og frivillig til 'Comiket', den største 'doujinshi' messe i Japan.

 

Nakagawa-sensei afholder workshoppen 'Drawing lines: How to draw manga style illustration using computer', hvor han vil gennemgå Line (Inking) teknikken, der er en af de vigtigeste dele af japansk manga og anime tegning. Igennem workshoppen får du kendskab til den historiske udvikling i japansk manga og anime - fra traditionel 'inking', til nutidens computerbaserede metoder.

 

Nagakawa-sensei afholder også et foredrag om 'doujinshi' kulturen i Japan og dens særlige forhold til loven om ophavsret og licenser.

 

Vi glæder os til at se jer på Nishibashi Bunka Koukou!