Ny kategori til Dansk Cosplay Mesterskab: CGCA/CICAF

7. Marts 2013

CGCA banner

J-Popcon vil gerne præsentere vores nyeste samarbejdspartner og cosplaytiltag: China International Cartoon & Animation Festival og deres store cosplayevent: China Grand Cosplay Awards.

China Grand Cosplay Awards (CGCA) er en af hovedaktiviteterne under det kinesiske event China International Cartoon & Animation Festival (CICAF), Kinas største festival og handelsmesse inden for tegnefilms- og animationsindustrien. CICAF finder sted i Hangzhou (ca. 2 timer fra Shanghai). I 2012 tiltrak CICAF mere end to millioner besøgende og dannede grundlag for kommerciel handel og forretningsaftaler mellem parter lige fra japanske selskaber til Hollywood, for en samlet værdi af over 9 milliarder kroner.

I år er det første gang der afholdes et internationalt cosplay-event i Kina og Danmark er et af de få lande som er blevet inviteret til at deltage! Da det er første gang CGCA afholdes, vil der ikke blive lagt lige så meget pres på deltagerne som til mere etablerede internationale cosplay konkurrencer. Det vigtigste er at deltage, have det sjovt, opleve nye omgivelser og vise Kina hvad danske cosplayere dur til!

Opfattelsen af cosplay er helt anderledes i Kina, hvor fokus er på nøjagtighed og troskab mod originalen, fremfor en spændende og livlig sketch. Det er ligeledes ikke ualmindeligt at kostumer ikke er skabt af selve udøveren, men der vises stor respekt for cosplayere der både kan optræde og er dygtige til at lave kostumer.

Udtagelsen bliver lagt som del af Dansk Cosplay Mesterskab om lørdagen og alle to-mands hold deltager automatisk i kvalifikationen såfremt de har lyst. Regelsættet for CGCA er ikke nær så restriktivt som til vores andre kvalifikationer. Der er således plads til mere innovative idéer til finalen i Kina!

Læs mere om CICAF og CGCA.