Forældre Information

Hvad er J-Popcon?

J-Popcon er et arrangement afviklet af foreningen J-Popkai, som er en non-profit forening, der arbejder for at udbrede kendskabet til japansk populærkultur. J-Popcon har som event eksisteret siden 2000.

Til J-Popcon vil der bl.a. være konkurrencer (for eksempel inden for cosplay – en form for udklædning og skuespil), opvisninger og oplæg (for eksempel inden for japansk tøjmode), sociale lege, konsolspil og forhandlerrum.

Dertil findes der spiseboder m.m. som byder på mad og drikke, samt tilbud der giver indsigt i øvrig japansk kultur, som eksempelvis japanske tegneserier og tegnefilm (manga og anime).

 

Aldersgrænser:

J-Popcon opstiller en række aldersbegrænsninger og aldersbetingede tilbud ifm. afvikling af connen, bl.a. for at sikre at et trygt og rart miljø for alle. Derfor gælder følgende aldersbegrænsninger:

  • Børn under 12 år kan komme gratis ind, de skal dog være ledsaget af en person som er fyldt 18 år uanset om tilbuddet benyttes. Dog maks ét barn pr. voksen.

  • Man skal være fyldt 16 år for at deltage i cosplay konkurrencerne, og 18 år, hvis man vil deltage i kvalifikation til internationale cosplay konkurrencer.

  • Man skal være 18 år for at komme ind i 18+ området, hvor der tjekkes billed-id ved indgangen.

  • Der kan forekomme aldersbegrænsede events, her vil der ligeledes blive tjekket id. Er et event aldersbegrænset vil dette fremgå af programmet.

  • Man skal være fyldt 18 år, for at kunne deltage i connen som frivillig (kaldet gophere).

 

Generelle regler:

Det er ikke tilladt at ryge eller indtage alkohol på området (vores 18+ område er undtaget alkoholforbuddet, men med måde, og er overvåget af staff) under J-Popcon, hvoraf man som forælder ikke behøver bekymre dig om dette. Der gælder samme regler ang. euforiserende stoffer – disse er ikke tilladt på området. Man må heller ikke befinde sig på området i mærkbar påvirket tilstand, og i så tilfælde vil man blive bortvist.

Nogle cosplay'ere anvender rekvisitter, som eksempelvis våben – det er dog kun tilladt at deltage med attrapper og skumvåben, som ikke udgør en fare for børn og andre deltagende på connen. Dansk våbenlov er gældende, og derudover har vi særlige regler for størrelse for cosplay rekvisitter.

Dertil er der ifm. cosplay-konkurrencen og opvisning af tøjmode mv. regler om påklædning, som de deltagende skal leve op til – beklædningen skal være tilstrækkelig til at være anstændig. Vores arrangører kan til enhver tid kræve at vores gæster skal skifte til en mere dækkende påklædning, hvis det nuværende findes for uanstændigt.

Brud på reglerne medfører øjeblikkelig bortvisning fra J-Popcons område. Det samme gælder ved voldelig/truende adfærd, samt tyveri og andre ulovlige handlinger.

Evt. se ordensregler

 

Overnatning og sikkerhed:

Under J-Popcon vil sikkerheden varetages af et professionelt vagtfirma, hvorfor man som forælder ikke behøver bekymre sig om evt. problemer med sikkerheden.

J-Popcon tilbyder overnatning til deltagende, også til deltagende børn og deres ledsagere. Dette foregår i sovesale, tæt på eller på selve J-Popcons område.

Sovesalene vil være under opsyn og medbragte ting må i sovesalen kun placeres inden for de opmærkede områder, af hensyn til brand-regulativer.

 

Børneattester:

Arrangører såvel som frivillige (gophere) vil udelukkende være personer over 18 år, og vil være godkendt med børneattest.

 

Øvrigt:

J-Popcons reception er bemandet døgnet rundt, og der vil her hele tiden være behjælpeligt personale at finde.

Arrangører og frivillige (gophere) vil under hele connen være klædt i let genkendeligt tøj og vil derfor være nemme at få øje på i tilfælde af behov for hjælp.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på info@j-popcon.dk