Kendama til J-Popcon 2015

8. Juli 2014

Kendama er et håndlavet japansk træ-legetøj, der i de seneste par år har bredt sig til det meste af verden.

Det er sammensat af Ken (greb) og Tama (bold) forbundet med en snor. Grebet består af tre kopper og en spids, designet til at spidde bolden. Kendama handler om at gribe bolden på de forskellige kopper, spidde bolden med spidsen og balancere kendamaen på tusindvis af forskellige måder.

I Danmark udbredes kendskabet af Philip, Thorkild og Isak fra Kendama.dk, der er en lille hyggelig forretning i København. Den blev startet i sommeren 2010 af de tre gode venner, der for et par år siden blev introduceret til kendama. Med dansk design, kvalitet og produktion i Japan, sælger de deres helt egen KROM-mærke kendama i butikken.
 

Det hele startede i 2009, hvor de oplevede kendama på Roskilde Festivalen. Kort efter købte de selv deres første kendamaer fra udenlandske hjemmesider, men det var både dyrt og besværligt.
 

I 2010 rejste de rundt i Japan og boede et par dage ved fabrikken Yamagata Koubou, hvor deres Ozora kendamaer stammer fra. Her blev de grebet af idéen om at bringe kendama til Danmark, og kort efter åbnede de et selskab, med det simple formål at sprede det gode budskab til så mange som muligt.

Det gør de så godt, at de nu har specialiseret sig i at vælge kendamaer til andre butikker og afholder turneringer og opvisninger hos alt fra Sakura Festivalen til Grønland og USA. Philip er faktisk den forsvarende Europamester ved det kommende EM mesterskab (EKO 2014, European Kendama Open), som afholdes i København d. 2-3 august.

Kendama.dk holdet kan også opleves til J-Popcon 2015, og hvis man vil se eksempler på hvor dygtige de er (og hvor sjovt de har det), behøver man kun at tage et kig på de ekstremt flotte videoer fra Japan og Grønland. 

Kendama in action

 

Oprettet af Per Sørensen